Pavļuts: Mīļais draugs, ja tu nevakcinējies, tad tev ir jādara kaut kas cits (49)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Nevakcinēšanās nevarētu būt par pamatu atlaišanai, tas nebūtu pareizi, bet tai pat laikā nevakcinēšanās var būt par pamatu darba pienākumu maiņai. Mīļais draugs, ja tu nevakcinējies, tad tev ir jādara kaut kas cits," televīzijai RīgaTV 24 norādīja veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Veselības ministrs skaidro, ka veidosies situācijas, ka darbavietās, kurās pastāv riski par citu cilvēku inficēšanu vai inficēsanos ar Covid-19 - saskarsme ar klientiem, pacientiem un kolēģiem -, ka cilvēkiem ir jābūt vakcinētiem pret Covid-19.

Jau šobrīd pastāv dažādas jomas, kurās sabiedrībai ir jāpilda obligātas prasības, piemēram, ja kāds izvēlas doties uz tropu valstīm, ir jāvakcinējas pret dzelteno druzi vai pirms iet uz dzemdībām ir jātaisa plaušu flurogrāfija.

"Lai mēs kā sabiedrības locekļi neradītu viens otra veselībai apdraudējumu, valdībai tas ir jānobalansē. Nevakcinēšanās nevarētu būt par pamatu atlaišanai, tas nebūtu pareizi, tai pat laikā nevakcinēšanās var būt par pamatu darba pienākumu maiņai.

Mīļais draugs, ja tu nevakcinējies, tad tev ir jādara kaut kas cits," uzsver Daniels Pavļuts.

Portāls "Apollo.lv" jau informēja, ka darba devējam būs likumiskas tiesības atbrīvot no amata darbiniekus, kuri līdz 15. septembrim nebūs ieguviši Covid-19 sertifikātu, paziņojis Ministru kabinets. Valdība arī lēmusi, ka obligāta vakcinēšanās tiks noteikta ārstniecības, sociālās aprūpes, izglītības un citās iestādēs.

Valdība vienojās, ka Tieslietu ministrija sadarbībā ar Veselības ministriju, Labklājības ministriju, Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju līdz 14. jūlijam sagatavos grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, paredzot virkni nosacījumu.

Izstrādājot likuma grozījumus, būs jāparedz darba devēja pienākumu nepakļaut paaugstinātam inficēšanās riskam sabiedrības grupas, kurām ir īpaši augsts risks veselībai saistībā ar Covid-19 saslimšanu.

Likumprojektā jāparedz darba devēja pienākums ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs nodrošināt epidemioloģiski drošus pakalpojumus, proti, pakalpojuma sniedzējam būs jāiegūst sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu