Saslimstība pasaulē lēnām sāk pieaugt Covid-19 delta varianta dēļ (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Noiel/Shutterstock

Saskaņā ar Eiropas Infekcijas slimību profilakses un kontroles centra datiem  saslimstība ar Covid-19 joprojām ir zema, taču inficēto skaits palēnām pieaug.

Covid- 19 delta variants ir kļuvis par dominējošo Igaunijā

Šī gada 26. nedēļā Igaunijā konstatēti 227 jauni saslimšanas gadījumi. Tomēr salīdzinot ar pagājušo nedēļu, jaunu gadījumu skaits ir pieaudzis par 37,6 procentiem, vēsta laikraksts "Postimees".

"Kopējā saslimstība līdz Jāņu naktij ir samazinājusies, taču saistībā ar Indijas jeb delta varianta īpašībām, pieaugums pagaidām ir neliels," sacīja Veselības departamenta ģenerāldirektora vietniece Marī Anna Harma.

Viņa paskaidroja, ka paraugu īpatsvars, kas norāda uz delta variantu, visos pozitīvajos rādītājos, pieaudzis līdz 67%.

Pagājušajā nedēļā Igaunijā inficēšanās ir palielinājusies ģimenēs, darba vietās un draugu lokā. Ievesto gadījumu skaits joprojām veido trešdaļu no kopējā infekciju skaita, un būtiskas izmaiņas nav notikušas. Vīruss, galvenokārt, tiek ievests no Krievijas, Spānijas un citām pasaules valstīm.

"Saskaņā ar Veselības departamenta teikto, robežu šķērsojošo cilvēku vidū ir liela interese veikt testu un pārliecināties, ka viņi nav bīstami citiem. Tāpat cilvēki diezgan piesardzīgi izturas pret delta variantu, kas dod cerību, ka sadarbībā ar inficētajiem mēs varēsim ātri ierobežot pieaugošo inficēto skaitu," sacīja Harma.

Simptomātiski gadījumi veido 88,5%, bet bez simptomiem - 11,5%:

"Slimība galvenokārt izpaužas sliktā pašsajūtā un galvassāpēs. Inficētie pārsvarā ir jauni, nevakcinēti cilvēki."

6,9% no inficēto cilvēku skaita nepieciešama hospitalizācija. To skaists pieaudzis par 29,2%. 

Starp pacientiem, kas vecāki par 60 gadiem, hospitalizācija bija nepieciešama 10,8%:

"Vecāka gadagājuma cilvēki, kas nav vakcinēti vai vakcinēti ar vienu devu, galvenokārt, tiek ievietoti slimnīcās."

Kopumā Igaunijā no koronavīrusa un tā komplikācijām nomiruši 1270 cilvēki, tas ir, 0,97% no visiem inficētajiem. 

Vācijā atkal pieaug koronavīrusa inficēšanās gadījumu skaits

Lai arī inficēšanās gadījumu skaits pieaug, tomēr mirstība no Covid-19 turpina stabili samazināties, trešdien paziņoja Roberta Koha institūts (RKI).

Pagājušajā diennaktī ar koronavīrusu inficējušies 985 cilvēki, pavēstīja RKI. Pirms nedēļas šis rādītājs bija 808.

RKI paziņoja, ka pēdējās 24 stundās no Covid-19 miruši 48 cilvēki, salīdzinot ar 56 pirms nedēļas.

Septiņu dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Vācijā ir 5,1.

Inficēšanās gadījumu skaits pieaug, Vācijā vairojoties bažām par koronavīrusa Indijas jeb tā dēvētais delta varianta izplatīšanos

Turkmenistāna nosaka visiem pieaugušajiem par obligātu vakcinēšanos pret Covid-19

Turkmenistāna noteikusi par obligātu potēšanos pret Covid-19 visiem pieaugušajiem valsts iedzīvotājiem, lai gan oficiāli nav reģistrējusi nevienu gadījumu, kad kāds cilvēks būtu inficējies ar jauno koronavīrusu.

Valsts oficiālais laikraksts "Neutral Turkmenistan" trešdien ziņoja, ka jāvakcinējas būs visiem iedzīvotājiem, kas sasnieguši 18 gadu vecumu. Izņēmums būs tikai cilvēki, kuriem to liedz veselības stāvoklis.

"Lai profilaktiskās vakcinācijas būtu efektīvas, katram no mums aktīvi jāpiedalās šajā procesā," paziņoja Turkmenistānas Veselības ministrija.

Turkmenistāna ir viena no retajām valstīm, kas vēl nav oficiāli reģistrējusi nevienu Covid-19 gadījumu.

Turkmenistāna ir apstiprinājusi lietošanai divas Krievijas un divas Ķīnas vakcīnas.

Turkmenistānas līderis Gurbanguli Berdimuhamedovs jūnija sākumā publiskotā intervijā sacīja, ka, pateicoties Turkmenistānas paveiktajam darbam, Turkmenistāna vēl nav reģistrējusi nevienu Covid-19 gadījumu.

Turkmenistānā nav neatkarīgu mediju, bet ārvalstu mediji ir apšaubījuši Turkmenistānas apgalvojumus, ka tur jaunais koronavīruss nav izplatījies.

Tika ziņots, ka pērn no Covid-19 miris Turkmenistānā bāzēts Turcijas diplomāts, un Lielbritānijas sūtnis decembrī sociālajos medijos atzina, ka inficējies ar jauno koronavīrusu Turkmenistānā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu