Jaunieši nejauši apreibinās ar "velna elpu" - ziedu, kas satur bīstamus opioīdus (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātāja Rafaela Veimena un viņas draugs bija ceļā uz ballīti, kad piestāja pasmaržot, viņuprāt, rozes. Diemžēl tās nebūt nebija rozes, bet gan bīstami ziedi, kuri satur halucinogēnu indi.

Atvaļinājuma laikā Losandželosā Veimena un viņas draugs pastaigājās, kad pēkšņi pamanīja lielu dzeltenu ziedu, kura pasmaržošanai nevarēja pretoties.

Tikai pēc tam, kad abi sāka just nespēku, viņi internetā sameklēja attiecīgo ziedu, un tā izrādījusies eņģeļtaure, kuras sastāvā ir skopolamīns, kas labāk pazīstams kā "velna elpa".

Savu vakara notikumu gaitu un fotogrāfijas Rafaela publicēja vietnē "TikTok".

Skopolamīnam ir pietiekami gara un interesanta vēsture. Pirmo reizi to atklāja 1800. gados, pēc tam to kā patiesības serumu izmantoja gan ASV, gan Padomju Savienība Aukstā kara pratināšanu laikā.

Rafaela Veimena nekad dzīvē nebija dzirdējusi par šādu augu. "Es un mans labākais draugs atradām šo skaisto ziedu un vairākkārt dziļi ieelpojām tā smaržu. Kad ieradāmies drauga dzimšanas dienā, mēs abi pēkšņi jutāmies tā, it kā būtu narkotisko vielu ietekmē un mums nācās doties mājās. Izrādās, ka zieds ir ļoti indīgs, un mēs nejauši sevi apreibinājām," vietnes "TikTok" ievietotajā viedoklipā rakstīja Rafaela.

"Ziedi auga uz koka tieši pie mājām, un tie bija tik milzīgi un tik reibinoši, ka mēs nevarējām tos nepasmaržot. Mēs abi esam no Kanādas un tas nav zieds, kurš atrodams mūsu dzimtajā zemē. Mēs tos nekad iepriekš nebijām redzējuši," rakstīja Rafaela.

Ārste no Kolumbijas Miriama Gutierreza sacīja, ka ziedu mēdz izmantot nolaupīšanās. Pēc viņas teiktā, skopolamīns būtībā atbrīvo ķermeni un pārvērš cilvēkus par zombijiem līdzīgiem upuriem, kuri, lai arī joprojām spēj kustēties un runāt, tomēr piedāvājumus nenoraida.

Kolumbijas noziedznieki vienkārši izrauj velna elpu (zieda centrā esošo skopolamīnu) no eņģeļtaures auga un pārvērš to par pulveri, ko viegli iejauc dzērienos vai lieto tablešu formā. To var pat izpūst cietušā sejā, lai panāktu šo attiecīgo efektu. Sākot ar seksuālu uzbrukumu līdz upuru pavadīšanai līdz bankomātam, jo upuri ir bezspēcīgi.

Par laimi Veimena ar draugu veiksmīgi tika līdz mājām, taču tad meitene pirmo reizi dzīvē piedzīvoja miega paralīzi.

"Man šķita, ka manā istabā ienāca cilvēks, ģērbies viscaur melnā, un apsēdās man blakus, injicēja man adatu, kas man neļāva runāt, kliegt vai kustēties. Es vienkārši gulēju un klusi vaidēju," viņa sacīja.

"Mēs ziedu meklējām "Google", un es lasīju dažādus rakstus par tā potenciālu izraisīt paralīzi un halucinācijas. Es biju pilnīgi sabiedēta. Kā ziedu cienītājai man liekas, ka esmu guvusi labu mācību -  pirms tu pieskaries vai smaržo svešzemju sugas, pameklē tos internetā," sacīja Rafaela.

@songsbyralph

When the flower turns on you 🌸☠️ ##storytime ##summer ##flower ##oops

♬ Into The Thick Of It! - The Backyardigans
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu