Liepājā jau teju nedēļu klaiņo izmukušais valabijs Sidnejs. Pagaidām dzīvnieku nav izdevies notvert

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valabija ķengurs - Sidnejs.
Valabija ķengurs - Sidnejs. Foto: Atomi brīvdienu māja/Facebook

Liepājā jau teju nedēļu klaiņo no tuvējā mini zoodārza izmukušais valabija ķengurs Sidnejs. Iedzīvotājus, kuri to pamana, aicina ziņot un pašiem necensties aizturēt, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas ziņas".

Pusotru gadu vecais dzīvnieks vairākkārt manīts parkā pie jūras, kā arī pludmalē, tomēr noķert viņu nav izdevies. Iemesls tam ir ķengurēna pārvietošanās ātrums.

Redzot viņu, iedzīvotāji aicināti ziņot, bet nekādā veidā necensties pašu spēkiem aizturēt, jo, lai gan Sidnejs ir miermīlīgs, veterinārārsti uzsvēra, ka jebkurš dzīvnieks, sajūtot briesmas, kļūst agresīvs.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka piektdien, 2. jūlijā, no atpūtas vietas "Atomi" izmuka valabijs Sidnejs.

Pēdējā zināmā informācija liecina - kāds ziņojis Liepājas pilsētas pašvaldības policijai, ka zvēriņu manījis naktī uz svētdienu ap pulksten vieniem Liepājas pludmalē starp Pērkones ielu un parku, taču atrast pazudušo valabiju nav izdevies.

Iepriekš 2. jūlijā, dzīvnieciņš redzēts pie bendzīntanka "Latvijas nafta" uz Liepājas -Nīcas šosejas.

Veterinārārsts Dzintars Tīds paskaidroja: "Šāds ķengurs ēd gan zāli, gan zaru lapas, nu, katrā gadījumā, šī brīža jūlija daba Latvijā šim Austrālijas zvēram nav nekas tāds šausmīgs. Viņam liekas, ka izdzīvot šeit Latvijā pagaidām nebūtu grūti. Nu, sliktā ziņa ir tas, ka viņš visticamāk nerēķinās, ka mums ir suņi, ka mums ir mašīnas, cilvēki, trokšņi."

Veterinārārsts uzsvēra: "Jebkurš dzīvnieks, kurš ir iedzīts stūrī, kļūst agresīvs. Ja viņam ir jācīnās par savu dzīvību, viņš darīs visu, lai izglābtos. Tā kā vienam cilvēkam viņu saķert, noturēt – tas nav reāli."

Ieraugot ķengurēnu Sidneju, iedzīvotāji aicināti ziņot zoodārzam "Atomi" pa tālruņa numuru 25560040 vai Liepājas pašvaldības policijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu