FOTO un VIDEO ⟩ Tampabejas "Lightning" otro gadu pēc kārtas triumfē Stenlija kausa izcīņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Tampabejas "Lightning" otro gadu pēc kārtas izcīnījusi Stenlija kausu.

"Lightning" trešdien savā laukumā 18 110 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Monreālas "Canadiens", triumfējot NHL finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1.

Vienīgos vārtus guva amerikānis Ross Koltons, bet krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja visus 22 pretinieku metienus.

Tampabejas komanda pērn Stenlija kausa izcīņas finālsērijā ar 4-2 uzveica Dalasas "Stars" vienību, kas šogad NHL "play-off" turnīram nekvalificējās.

Iepriekšējos reizi divus gadus pēc kārtas triumfēt NHL izdevās Pitsburgas "Penguins" komandai, kas to paveica 2016. un 2017. gadā.

"Lightning" trešo reizi vēsturē izcīnīja Stenlija kausu. Tas izdevās ne tikai šogad un pērn, bet arī 2004. gadā, ar 4-3 pārspējot Kalgari "Flames".

ASV hokejists Pets Marūns trešo gadu pēc kārtas kļuvis par NHL čempionu. 2019. gadā viņš pārstāvēja Stentluisas "Blues".

Par šā gada "play-off" turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva "Lightning" krievu uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš 22 mačos sakrāja 32 punktus (8 vārti + 24 piespēles).

Jāatzīmē, ka Kučerovs traumas dēļ izlaida visu regulāro čempionātu. Viņam 29. decembrī veica gurna operāciju.

Savukārt kanādietis Brendons Points no "Lightning" kļuva par labāko vārtu guvēju ar 14 precīziem metieniem 22 mačos.

Tikmēr vārtsargs Vasiļevskis kļuva par labāko atvairīto metienu rādītājā (93,7%) un "sauso" spēļu skaitā (5). Viņu atzina par "play-off" vērtīgāko spēlētāju jeb MVP, kuram pasniedz Kona Smita balvu.

Iepriekšējo reizi par NHL "play-off" vērtīgāko spēlētāju vārtsargs tika atzīts 2012. gadā, kad Stenlija kausu izcīnīja Losandželosas "Kings" ar amerikāni Džonatanu Kviku vārtos.

NHL titulētākā komanda "Canadiens", kas Stenlija kausu izcīnījusi 24 reizes, finālu sasniedza pirmo reizi kopš 1993. gada.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu