FOTO ⟩ Lāzers vārtsarga acīs un zemiski fani - Anglijas un Dānijas "Euro 2020" mačs izraisījis pamatīgus skandālus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspers Šmeihels
Kaspers Šmeihels Foto: Reuters/ScanPix

Pēc Eiropas futbola čempionāta ("Euro 2020") mača starp Anglijas un Dānijas valstsvienībām izcēlušies vairāki skandāli.

"Euro 2020" pusfināla mačs starp Anglijas un Dānijas valstsvienībām noslēdzās ar rezultātu 2:1 par labu Anglijas futbolistiem.

Tomēr liela uzmanība tagad pievērsa arī Anglijas faniem, kuri Vemblija stadionā vairākkārt uzvedās visai zemiski.

Pirmais incidents, kas apliecināja Anglijas fanu cieņas trūkumu notika jau pirms mača, kad, skanot Dānijas himnai, angļu fani skaļi sāka ūjināt.

Nākamais apspriestais mača moments ir spēles pagarinājumā nozīmētais 11 metru soda sitiens uz Dānijas vārtiem, pēc tam, kad Rahīms Stērlinks pretinieku soda laukumā nokrita pie ļoti minimāla kontakta.

Par nozīmēto "pendeli" sašutis bija arī Dānijas vārtu vīra Kaspera Šmeihela tēvs Peters.

"Milzīga kļūda. Strīdi par to turpināsies ļoti, ļoti ilgi. Bet tas nebija pārkāpums. Es būtu uztvēris zaudējumu daudz mierīgāk, ja Anglija būtu guvusi vārtus, izmantojot kādu no saviem bīstamajiem momentiem. Bet, diemžēl, tiesnesis pieļāva lielu kļūdu. Zinu kāds ir sabiedrības viedoklis šajā jautājumā. Man viss tālrunis ir pilns ar ziņām, ka tas nebija pārkāpums. Jebkurā gadījumā - mēs ļoti lepojamies ar Dānijas izlasi," "beIN Sports" ēterā sacīja Šmeihels.

Jāatzīmē, ka tieši pirms epizodes, kurā nokrita Stērlings, laukumā tika izmesta vēl viena bumba. Jau tajā brīdī tiesnesim spēli bija jāaptur, tomēr viņš to neizdarīja.

Tomēr, iespējams, pats skandalozākais mača mirklis sekoja uzreiz pēc tam. Jo mirklī, kad Harijs Keins izpildīja nozīmēto 11 metru soda sitienu, Šmeihela acīs kāds fans iespīdināja lāzeru. Neskatoties uz nožēlojamo angļu mēģinājumu Šmeihelam patraucēt, dāņu vārtsargs atvairīja sitienu, tomēr pie atlēkušās bumbas pirmais bija Keins, triecot to vārtu tīklā.

Tāpat fani spēles gaitā arī izšāva petardes, kas šajā turnīrā nav atļauts.

Anglijas futbola fedrācija saņems sodu arī par to, ka fani stadionā izmantojuši pirotehniku un izturējušies necienīgi Dānijas himnas atskaņošanas laikā.

Soda apmērs par lāzera izmantošanu varētu būt līdz 8000 eiro, bet vēl 500 eiro par katru izšauto petardi, vēsta "The Athletic".

Anglija svētdien cīnīsies ar Itāliju, kas Eiropas čempionāta finālu sasniegusi ceturto reizi - 1968. gadā izdevās uzvarēt, bet 2000. un 2012. gadā piedzīvoti zaudējumi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu