VIDEO ⟩ Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra finālā iekļūst Bārtija un Plīškova

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ešlija Bārtija
Ešlija Bārtija Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules ranga pirmā rakete Ešlija Bārtija un čehiete Karolīna Plīškova ceturtdien pirmo reizi karjerā iekļuva Vimbldonas tenisa turnīra pusfinālā.

25 gadus vecā pasaules ranga pirmā tenisiste ar 6-3, 7-6 (7:3) pārspēja 2018.gada čempioni vācieti Andželiku Kerberi no Vācijas (WTA 28.).

Bārtija Vimbldonā nekad nebija tikusi tālāk par ceturto kārtu, lai arī 2011.gadā šeit bija junioru čempione.

Otro geimu vāciete zaudēja servējot, bet devītajā geimā viņai bija breikbumba, ko neizdevās izmantot, piekāpjoties pirmajā setā austrālietei ar 3-6.

Otrajā setā jau Ešlija zaudēja otro geimu servējot un nonāca iedzinējos ar 1-4. Viņa atspēlējās devītajā geimā, bet taibreiku sāka ar 6:0 vadību. Kerbere atspēlēja vien trīs mačbumbas.

"Tas ir neticami, tas bija tuvu manam labākajam tenisa mačam, kādu es jebkad esmu spēlējusi," sacīja Bārtija, kura astoņas reizes netverami servēja un sakrāja 38 uzvarētas izspēles.

"Tas bija ellīgi grūts mačs jau no pirmās izspēles. Es patiešām lepojos ar sevi un savu komandu. Tas ir bijis neticams ceļojums, pilns ar kāpumiem un kritumiem," piebilda laimīgā uzvarētāja.

Kerbere tikmēr var būt apmierināta ar savu sniegumu, neraugoties uz to, ka Bārtija pārtrauca 33 gadus vecās vācietes desmit uzvaru sēriju.

Zāles segums lika atdzimt viņas karjerai, kas, šķiet, ritēja lejup, jo kopš 2018.gada Vimbldonas uzvarētājas titula vācu tenisiste nebija spējusi iekļūt "Grand Slam" turnīru ceturtdaļfinālā.

Otrā pusfinālā bijusī pasaules ranga pirmā rakete Plīškova (WTA 8.) ar 5-7, 6-4, 6-4 apspēlēja turnīrā ar otro numuru izlikto Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Arī spēcīgās serves īpašniece Plīškova Vimbldonā nekad nebija tikusi pāri ceturtajai kārtai.

Šoreiz Plīškova paveica varoņdarbu, jo iepriekšējos 33 pusfinālos tikai divas spēlētājas pēc zaudēta pirmā seta bija iekļuvušas finālā.

29 gadus vecajai čehietei tas ir otrais “Grand Slam” fināls. Pirmo viņa zaudēja 2016. gada “US Open”. Viņa ir pirmā Čehijas fināliste, kopš Petra Kvitova 2014.gadā izcīnīja savu otro titulu.

"Izklausās apbrīnojami, ja esmu finālā, kad nekad iepriekš šeit netiku tālāk par ceturto kārtu," sacīja Plīškova, kura izniekoja visas astoņas breikbumbas, kuras viņai bija pirmajā setā.

"Man bija tik daudz iespēju pirmajā setā, un es biju sarūgtināta. Te ir arī liels Sabaļenkas nopelns, viņa nospēlēja lielisku maču," piebilda čehiete. "Esmu ļoti priecīga, ka esmu atradusi veidu, kā uzvarēt. Viņa spēlē tik ātri. Man nebija laika domāt par to, kas man jādara. Viņa ir ļoti spēcīga."

Jau ziņots, ka trešajā kārtā zaudējumu piedzīvoja abas Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas meistarsacīkstes - norisināsies līdz 11.jūlijam. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ čempionāts tika atcelts.

2019.gadā uzvaru Vimbldonā dāmu konkurencē svinēja rumāniete Simona Halepa, kura šogad savu titulu neaizstāv, bet starp vīriem pārākais bija serbs Novaks Džokovičs.

Pasaules ranga pirmā rakete Ešlija Bārtija un čehiete Karolīna Plīškova ceturtdien pirmo reizi karjerā iekļuva Vimbldonas tenisa turnīra pusfinālā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu