Konors Makgregors vai Dastins Porjē? Eksperti prognozē ilgi gaidītās cīņas iznākumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors un Dastins Porjē
Konors Makgregors un Dastins Porjē Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 11. jūlijā, agrā rītā pēc Latvijas laika oktagonā trešo reizi savā starpā tiksies Konors Makgregors un Dastins Porjē. Portāls "Apollo" apkopojis ārzemju ekspertu prognozes par gaidāmā dueļa iznākumu.

2014. gadā abi cīkstoņi tikās pirmo reizi un toreiz ar pirmā raunda tehnisko nokautu pārāks bija Konors Makgregors. Savukārt šā gada janvārī pie atriebības ar otrā raunda tehnisko nokautu uzvaru tika Dastins Porjē. Makgregors šobrīd ir UFC vieglā svara ranga piektais numurs, savukārt Porjē ir šīs divīzijas ranga pirmajā vietā. 

Kura cīkstoņa zvaigzne 11. jūlijā spīdēs spožāk? Atbild ārzemju eksperti.

Stīvens Tompsons, UFC 77 kilogramu divīzijas bijušais titula pretendents

Tompsons, kurš šajā cīņu šovā ar cīņu pret Gilbertu Bērnsu aizpildīs vakara pirmspēdējās cīņas vietu, uzskata, ka triloģijas cīņu uzvarēs Makgregors.

"Viņam ir jāatgriežas kā vecajam Konoram Makgregoram, kuru mēs bijām pieraduši redzēt. Ar to iepriekšējo stāju un kustībām, nevis boksa stāju, mēģinot iesaistīties sitienu apmaiņā," sacīja Tompsons.

Viens no UFC labākajiem karatistiem uzskata, ka Makgregoram vajadzētu atgriezties pie karatē stājas: "Ja Konors grib uzvarēt, viņam vajadzēs atgriezties pie Karatē stājas. Viņš ir gudrs puisis. Viņš ir "izsalcis" un ienīst zaudējumus. Grūti teikt. Ziniet ko, es teikšu, ka uzvarēs Konors."

Stīvens Tompsons, UFC 77 kilogramu divīzijas bijušais titula pretendents

Bēdīgi slavenais UFC cīkstonis Kolbijs Kovingtons Porjē vairākkārt ir publiski kritizējis (kā jau lielāko daļu vadošo cīkstoņu), tomēr amerikānis uzskata, ka šoreiz atkal pārāks būs viņa bijušais komandas biedrs.

"Jā, viņš, visticamāk, atkal uzveiks Konoru. Bet ko tas dod? Tu uzveic puisi, kuram vispār vairs nav motivācijas. Un es mīlu Konoru. Viņam bija lieliska karjera un viņš šajā sportā izdarīja daudz lielu lietu. Bet arī Konora laiks ir cauri. Ir skaidrs, ka viņš katru dienu netrenējas. Viņš strādā pie citiem biznesa darījumiem. Tas vairs nav "izsalkušais" Konors. Tas ir cits Konors, kurš tuvojas sava ceļa beigām un viņa uzveikšana vairs nav nekas īpašs," sarunā ar MMA Fighting teica Kovingtons.

Alekss Balentains, "Bleacher Report" MMA apskatnieks

Pieredzējušais MMA apskatnieks uzsver, ka Makgregors sper pareizos soļus "atdzimšanas" virzienā, tomēr viņš uzskata, ka tas var būt nedaudz par vēlu, jo pēdējo gadu laikā īru cīkstonis starp cīņām ir ieturējis milzu pauzes.

"Atgriešanās oktagonā varētu būt zīme, ka viņš ir atkal koncentrējas uz MMA. Dažreiz gan tas var būt par vēlu. Nav garantijas, ka pat Koncentrējies Makgregors var nokautēt Porjē, kurš izcīnīja uzvaru pēdējā cīņā un šo gadu laikā ir bijis aktīvāks," raksta Balentains.

"Nav daudz iemeslu domāt, ka Makgregors ir atminējis Porjē mīklu, kamēr mēs to neesam redzējuši," apgalvo Balentains, norādot, ka Porjē uzvarēs ar trešā raunda tehnisko nokautu.

Habibs Nurmagomedovs, bijušais UFC vieglā svara čempions

Slavenais Dagestānas cīkstonis pirms iepriekšējās Porjē un Makgregora cīņas paredzēja, ka īrs uzvaru var izcīnīt tikai pirmajā raundā. Arī šoreiz Nurmagomedovs domas nav mainījis.

Notiks tas pats, kas iepriekšējās cīņās. Ja duelis beigsies pirmajā raundā, tad uzvaru izcīnīs Konors. Sākoties otrajam raundam, kā arī tālāk labākas izredzes uz panākumu ir Dastinam."

Džordžs Sentpjērs, UFC bijušais divu divīziju čempions un slavas zāles dalībnieks

Leģendārais Džordžs Sentpjērs sarunā ar Džeimsu Linču norādīja, ka, viņaprāt, pārāks šoreiz būs īru cīkstonis.

"Es domāju, ka Makgregors ir ļoti labs revanša cīņās, līdz ar to viņš, visticamāk, uzvarēs. Es teiktu, ka viņš uzvarēs ar otrā raunda nokautu," sacīja UFC leģenda.

Daniels Hukers, UFC vieglā svara divīzijas cīkstonis

Par Bendi dēvētais Daniels Hukers uzskata, ka šajā cīņā pārāks būs Porjē, ar kuru viņš 2020. gada jūnijā aizvadīja vienu no visu laiku nežēlīgākajām cīņām.

"Nedomāju, ka ir pagājis pietiekami daudz laika, lai Konors paspētu veikt izmaiņas. Pēc tam, kad viņš tika nokautēts, viņam vajadzēja būt prom visai ilgu laiku. Nedomāju, ka viņam ir bijis pietiekami daudz laika, ko pavadīt zālē, lai veiktu nepieciešamās izmaiņas. Līdz ar to, ņemot vērā ierobežoto laika periodu, es neredzu, ka šī cīņa varētu beigties citādāk kā iepriekšējā," sarunā ar "Sportskeeda" sacīja Hukers.

Par šīs cīņas iznākumu viedoklis ir teju katram sevis cienīgam MMA ekspertam vai cīkstonim un šie ir tikai daži piemēri, kuros ieskicēti abu pušu argumenti. Šoreiz gan retāk tiek apskatīti un izvērtēti abu cīkstoņu tehniskās spējas, bet gan psiholoģiskie aspekti.

Var piekrist, ka Konors Makgregors ir viens no gudrākajiem cīkstoņiem UFC un nav šaubu, ka viņš pēc pagājušās cīņas izdarīja vajadzīgos secinājumus. Bet Porjē nesen aizvadītajā preses konferencē izskatījās mierīgs un nosvērts kā tramvajs uz sliedēm, kamēr Makgregors ķērās pie visai nožēlojamiem paņēmieniem, lai ar vārdiem mēģinātu ietekmēt Porjē Psihi.

Brīžiem īrs pat izskatījās un izklausījās bērnišķīgi. Var piekrist interneta lietotājiem, kuri norādīja, ka "Konors Makgregors ļoti centās līdzināties Konoram Makgregoram, bet izgāzās." Jo īru cīkstonis tik tiešām pārspīlēti centās atgriezties pie sava vecā personāža pēc tam, kad divos dueļos viņš parādīja savu pieklājīgo pusi.

To, ka šī cīņa nebeigsies ar tiesnešu lēmumu, domājams, prognozēt ir diezgan viegli. Ko teikt par iznākumu? Varbūt nedaudz nostalģiski, bet šķiet, ka Konors būs izdarījis pareizos secinājumus un uzlauzīs Porjē aizsardzību. Bet nojausma un preses konferencē redzētais "pavēderē" rada sajūtu, ka pacelta tiks Porjē roka.

Abi cīkstoņu svars oficiālajā svēršanās ceremonijā bija 156 mārciņas. Kā teica bijušais UFC čempions Daniels Kormjē, tas norāda, ka Makgregors šoreiz liks uzsvaru uz lielāku ķermeņa masu cīņas dienā. Līdz ar to, samazinās iespēja, ka Konors gribēs ielaisties garākā cīņā. Ņemot vērā iepriekš rakstīto, ka īrs būs izdarījis pareizos secinājumus...

Makgregors uzvarēs ar otrā raunda nokautu/tehnisko nokautu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu