Traģēdija piedzīvojuma laikā - grizlilācis ASV no telts izvelk un nogalina riteņbraucēju (18)

Ilustratīvs attēls. Foto: Dennis W Donohue/Shutterstock.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nelielā ASV pilsētā Montanas štata rietumos šonedēļ noticis traģisks negadījums - grizlilācis no telts izvilcis sievieti, kuru pēc tam nogalinājis, vēsta ziņu aģentūra "The Associated Press".

Incidents noticis Ovando pilsētā, kas ir iecienīta tūrisma vieta - cilvēki vasarās šeit dodas makšķerēt, pārgājienos, veido nometnes, kā arī laivo, taču ziemā - slēpo vai brauc ar sniega motociklu.

Siltākajos vasaras mēnešos velosipēdistu vidū iecienīts ir Lielo Divu kalnu maršruts, kas ved cauri Montanas štatam līdz pat Ņūmeksikas štata dienvidiem - maršruta garums sasniedz 4023 kilometrus.

Atpūtas diena bija iemesls, kāpēc 65 gadus vecā Lī Deivisa Lokena apmetās Ovando pilsētā. Viņa ar domubiedru kompāniju nolēma pilsētā pārnakšņot.

Varas iestādes ziņo, ka otrdien, 6. jūlijā, lācis Lokenu naktī izvilcis no telts un nogalinājis. Iestādes norādīja, ka lācis liktenīgajā naktī apmetnē viesojies divas reizes.

Ceturtdien, 8. jūlijā, mežu dienests pavadīja visu dienu, lai atrastu aptuveni 180 kilogramus smago lāci, taču bez rezultātiem.

Pēc notikušā policija slēdza kempinga vietu līdz svētdienai, kā arī atpūtniekiem tiek ļauts nakšņot baznīcā un ugunsdzēsēju depo. Tāpat pilsētniekiem tika pakārtots vecs cietums.

Lāču lamatas vietā, kur tika nogalināta Lī Deivisa Lokena.
Lāču lamatas vietā, kur tika nogalināta Lī Deivisa Lokena. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Katru gadu pilsētai cauri dodas aptuveni 1000 velosipēdistu, kuri tur pārnakšņo. Velosipēdistu maršruts ved cauri kalniem un dāvā riteņbraucējiem "fantastiskus skatus", vēsta "The Associated Press".

Lokena bija medmāsa, kura strādāja Čiko slimnīcā Kalifornijas štatā. "Viņa bija ļoti labsirdīgs cilvēks, kurš vienmēr smaidīja. Viņa vienmēr palīdzēja citiem cilvēkiem grūtos brīžos," sacīja Čiko velosipēdistu kluba prezidents Maiks Kastaldo, kurš Lī pazina vairāk nekā 15 gadus.

Lī aizrāvās ar riteņbraukšanu un regulāri piedalījās dažādās sacīkstēs. "Viņai patika sacensties, taču prioritāri viņai patika izbaudīt piedzīvojumus," norādīja Kastaldo.

Mirušās sievietes draudzene Mērija Flauversa stāstīja, ka Lī jau mēnešiem ilgi bija plānojusi šo maršrutu. 

"Viņa man stāstīja par saviem vasaras plāniem, ka vēlas doties šajā piedzīvojumā. Viņai bija 65 gadi un tik liela apņēmība nobraukt tādu distanci," sacīja Mērija.

Cita Lī paziņa Līza Stefano norādīja, ka sieviete vienmēr bija gatava doties piedzīvojumos. "Viņa vienmēr lika justies tā, ka tu esi uzmanības centrā, kad ar Lī runā."

"Mēs visi atbalstījām Lī, jo zinājām, ka viņai šis piedzīvojums daudz nozīmēja. Ar nepacietību gaidījām stāstus no šī brauciena," sacīja Stefano.

Atbildīgie dienesti meklē lāci, kurš nogalināja Lī Deivisu Lokenu.
Atbildīgie dienesti meklē lāci, kurš nogalināja Lī Deivisu Lokenu. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lokena un divi viņas ceļabiedri bija apmetušies nometnē, kad aptuveni plkst. 3 lācis viņus izbiedējis. Tūristi izņēmuši no teltīm ēdienu, noglabājuši to un devušies atpakaļ gulēt.

Aptuveni plkst. 4.15 policija saņēma zvanu, ka netālu no Lī telts dzirdētai lāča uzbrukuma skaņas. Ierodoties notikuma vietā, glābēji lāča virzienā raidīja speciālu lāča atbaidīšanas pūšamo līdzekli.

"Viņa zināja, ko dara, un apzinājās bīstamību. Pieļauju, ka tieši tāpēc viņa apmetās pilsētā, nevis mežā. Fakts, ka uzbrukums notika pilsētā, ir šokējošs," norādīja Kastaldo.

Cilvēkiem, kuri apmetušies bīstamajā zonā, eksperti iesaka ēdienu un citus produktus noglabāt tālāk no telts.

Montanas štata mežzinis Gregs Lemons norādīja, ka gadījumā, ja lācis jau vienu reizi ir viesojies nometnē, tad ir svarīgi novērot, lai tas neatgrieztos.

Lāča meklējumos atbildīgie dienesti izmantoja helikopteru. Tāpat notveršanā tika uzstādīti slazdi Ovando pilsētas apkaimē un netālu no vietas, kur tika nogalināta Lī.

Lāču speciālisti un mednieki dežūrēja netālu no slazdiem, lai iespējas gadījumā dzīvnieku varētu nošaut. 

"Labākā iespēja lāci nogalināt būtu tad, ja viņš atgrieztos incidenta vietā un mēģinātu iegūt vēl kādu laupījumu," norādīja Lemons.

Mednieki norādīja, ka viegli spētu identificēt lāci, kurš nogalināja Lī, jo vietējā veikala videonovērošanas kameras bija iemūžinājušas lāča pirmo vizīti apmetnē.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu