"Lilibeta" nepastāv? Princis Harijs un Megana Mārkla, iespējams, apmānījuši visu pasauli (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mr Pics/shutterstock.com

4. jūnijā pasaulē nāca prinča Harija un Meganas Mārklas otrais bērns, kuru par godu vecmāmiņai un vecvecmāmiņai nosauca par Lilibetu Diānu. Jaundzimušā vārda izvēli joprojām apspriež gan Lielbritānijas karaliskās ģimenes fani, gan tuvinieki, taču, vai maz ir ko apspriest, vēsta portāls "Postimees".

Joprojām nav skaidrs, vai princis Harijs konsultējās ar vecmāmiņu, pirms jaunākajam bērnam piešķīra vārdu Lilibeta, kas, kā zināms, bija karalienes Elizabetes II mīļvārdiņš. Kamēr amerikāņu tabloīdi apgalvo, ka Harijs rīkojās ar karalienes atļauju, briti ir pārliecināti par pretējo. Tiek uzskatīts, ka pāris nosauca savu meitu par Lilibetu Diānu bez pašas Elizabetes piekrišanas.

4. jūlijā, Harija un Meganas meitai apritēja mēnesis, taču diskusijas par viņu nav rimušās. Pie kāda video vietnē "YouTube", kur izpētīta prinča Harija jaunākā bērna piedzimšana, Lielbritānijas karaliskās ģimenes fani metušies komentāru vētrā un apšauba Elizabetes II mazmazmazmeitas vārda patiesumu. Izrādās, ka 2021. gada 4. jūnijā dzimusi meitene, kurai reģistrēts vārds Lilibeta Diāna Mountbatena-Vinsdora, neeksistē.

Ir zināms, ka 31. maijā princis Harijs un Megana Mārkla reģistrēja Diānas vārdu, taču ne Lilibetu. Tā rezultātā rodas aizdomas, ka Harijs un Megana visus vienkārši mānījuši. Daudziem šāda rīcība varētu nešķist izkaidrojama, taču tik pat daudzi nešaubās - pāris varētu spert šādu soli, lai radītu vēlmi uzlabot attiecības ar karalieni Elizabeti.

Šo pāra rīcību nosodījuši vairāki karaliskās ģimenes tuvinieki. Rakstniece un redaktore Angela Levine paziņoja, ka viņi rīkojās nepareizi, nosaucot savu meitu par Lilibetu. 

"Es nedomāju, ka tas ir pareizi, tas ir nepieklājīgi. Tas bija ļoti personisks segvārds, kurā viņu uzrunāja pavisam nesen mirušais princis Filips. Varu derēt, ka viņa nezināja, kā meiteni tā sauk," stāsta Angela.

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka 6. jūnijā princis Harijs un Megana Mārkla paziņoja, ka pasaulē nācis viņu otrais bērns - meita Lilibeta "Lilija" Diāna Mountbatena-Vinsdora.

Meita Lilibeta pasaulē nākusi piektdienas, 4. jūnija rītā Santabarbaras slimnīcā, Kalifornijā.

Paziņojumā rakstīts, ka Meganai un meitiņai ar veselību viss ir kārtībā. Meitenes vārds dots par godu Karalienei Elizabetei, bet vārds "Diāna" dots par godu princesei Diānai.

Jaundzimusī meitene ir Elizabetes 11. mazmazbērns.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu