Ekskluzīvi "Apollo.lv" Ieva Akuratere, atgriežoties uz skatuves, piedzīvo laimes sajūtu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ieva Akuratere
Ieva Akuratere Foto: Ieva LÅ«ka/LETA

Dziedātāja Ieva Akuratere ir gandarīta, ka pamazām atgriežas koncertdzīve un viņa atkal, izejot uz skatuves ar ģitāru rokās, var satikies ar saviem klausītājiem.

"Ir jau ieplānoti daži āra pasākumi, kur ir izsludināti īpašie ierobežojumi, taču tā kā esmu vakcinējusies pret Covid -19, tad arī pati varu piedalīties koncertos un dziedāt. Es ceru, ka mēs pamazām tiksim uz priekšu. Tāpat arī piedalos mākslinieku "pop-up" tirdziņos "Multimāksla", kas norisinās dažādās Latvijas vietās, jo tā ir brīnišķīga ideja. Mums dziedātājiem tā arī ir lieliska iespēja nodziedāt dažas dziesmas šā pasākuma laikā. Tā, lai cilvēki nepulcētos, bet lai būtu māksliniecisks žests.

Nupat arī biju uzstāties Rojas muzejā uz pasākumu, kas veltīts kādai mīklainai kuģa bojāejai. Arī šis pasākums bija ārā un viss tika ievērots.

Katrā ziņā visiem ir ļoti saviļņojoša sajūta, ka pamazām atgriežas ierastā dzīve.

Arī skaņu operatori man teikuši, ka ir ļoti saviļņoti, jo beidzot var "dzīvajā" apskaņot pasākumus. Es arī piedzīvoju aizkustinošu laimes sajūtu, ka varu apmainīties ar skatītājiem ar enerģiju. Tas ir pasakaini un saviļņojoši.

Es redzu, ka arī cilvēki bija noilgojušies. Viņi ir kā tādā laimīgā lidojumā, ka var saņemt kādu mākslas gabaliņu. Daudziem skatītājiem pat ir aizkustinājuma asaras acīs un viņi atļaujas būt gaumīgi sentimentāli.

Man pat pēc tam cilvēki raksta, ka pēc saņemtā mākslas baudījuma vairākas dienas ir saviļņoti un priecīgi. Es šajos pasākumos atkal sajutos kā senos laikos, kad bija akustiskie bardu koncerti, kas bija tik emocionāli piepildīti un dabiski. Un tagad atkal viena ar ģitāru rokās kaut kur dodos un atkal ir tik skaisti un piepildīti. Ataust arī cerība, ka pēc kāda laika, kopīgi saņemoties, būs labi," sarunā ar "Apollo.lv" atklāj Ieva Akuratere.

"Es arī biju aizlidojusi uz Šveici, kur uzstājos ielīgošanas pasākumā un man lidostās lieti noderēja Covid – 19 vakcinācijas sertifikāts. Mājup lidojot, man Šveices lidostā palūdza uzrādīt Covid – 19 sertifikātu, kā arī Covidpass, ko var reģistrēt īsi pirms atgriešanās un te nu visiem ceļotājiem iesaku uzmanīties, jo Covid – 19 pasei ir jābūt arī angļu valodā ne tikai latviešu valodā.

Paldies Dievam, ka man Šveicē bija cilvēks, kas pavadīja uz lidostu, tādējādi lidostas darbinieki noticēja, ka mana Covidpass ir īstā, jo man nebija tulkojuma angļu valodā. Jāteic, ka bija ērti lidot," par ceļošanas noteikumiem Covid – 19 apstākļos pastāsta Ieva Akuratere.

Runājot par pieņemto lēmumu vakcinēties, dziedātāja stāsta: "Man bija šādi varianti. Vai nu ar kādu draugu kopu dodos dzīvot Norvēģijas kalnos, bet tā kā visi draugi un kolēģi ir vakcinējušies un tādas draugu kopas nav, tad arī man bija jāpieņem lēmums vakcinēties, lai varētu uzturēt sevi un ģimeni."

Savukārt brīvajā laikā Ieva Akuratere dzīvo savā lauku mājā pie jūras: "Ar lieliem mājsaimniecības un lauksaimniecības darbiem neaizraujos. Pie mājas ir neliela eksperimentāla dobīte, kur aug salāti un pupiņas. Priecājos arī par rozēm, kas uzzied."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu