Graudiņa/Kravčenoka sasniedz Pasaules tūres posma ceturtdaļfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Piektdien, 9. jūlijā, Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka iekļuva Šveicē notiekošā Pasaules tūres posma pusfinālā.

Kravčenoka/Graudiņa, kuras turnīrā izsētas ar desmito numuru, astotdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 21:14) uzvarēja ar ceturto numuru izliktās amerikānietes Kelliju Kleizu/Sāru Sponsilu.

Pirmais sets iesākās sīvā cīņā, bet pirmās lielāku pārsvaru iekrāja Kravčenoka/Graudiņa. Seta vidusdaļā Latvijas duets bija vadībā ar divu punktu pārsvaru, taču to vēlāk izdevās palielināt līdz pieciem punktiem (17:12). Pie rezultāta 19:14 Kravčenoka/Graudiņa neprecīzo uzbrukumu arī brāķu aizsardzībā dēļ ļāva amerikānietēm panākt 18:19. Uzvaru setā nokārtoja Kravčenoka, kura spēlē pie tīkla bija prasmīgāka un spēja bumbu nogādāt ASV dueta laukuma pusē.

Otrā seta sākumā lielu darba apjomu paveica Kravčenoka, kura vairākas reizes labi nospēlēja aizsardzībā un ar spēcīgiem uzbrukuma sitieniem drīz vien jau panāca 5:1. Latvijas pāris ilgu laika bija vadībā ar 3-4 punktu pārsvaru, bet Graudiņas bloks pirmo reizi deva piecu punktu pārsvaru - 14:9. Graudiņa brīdi vēlāk ar spēcīgu sitienu uzbrukumā un bloku pie tīkla nokārtoja 16:10, bet seta galotnē nostrādāja kombinācija - netverama serve un bloks.

Ceturtdaļfinālā Latvijas duets tiksies ar polietēm Kingu Vojtašiku un Kataržinu Kocioleku, kurām piešķirts 25.numurs. Šī spēle paredzēta sestdien.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā Kravčenoka/Graudiņa svinēja divas uzvaras pār Kanādas un Austrālijas pāriem, uzvarēja grupā un iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa otrdien piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā.

Tikmēr Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien astotdaļfinālā ar 0-2 (13:21, 18:21) piekāpās Krievijas pārstāvjiem Vjačelsavam Krasiļņikovam/Oļegam Stojanovskim, kuriem piešķirts devītais numurs.

Otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs nepārvarēja izslēgšanas spēļu pirmo kārtu, kurā ar 0-2 (18:21, 17:21) zaudēja Austrijas duetam Robins Zeidls/Filips Vallers (24.).

Samoilovs/Šmēdiņš ierindojās dalītā devītajā vietā, bet otrs pāris dalītā 17.pozīcijā.

Četru zvaigžņu turnīrs Šveices pilsētā Gštādē ilgs līdz 11.jūlijam.

Pļaviņam/Šmēdiņam un Kravčenokai/Graudiņai šis ir pēdējais turnīrs pirms dalības Tokijas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu