Slovākijā nevakcinētiem ceļotājiem būs jāievēro 14 dienu karantīna

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovākija. Ilustratīvs attēls.
Slovākija. Ilustratīvs attēls. Foto: Alex/Unsplash

Piektdien, 9. jūlijā, Slovākijā spēkā stājušies stingrāki ierobežojumi saistībā ar iebraukšanu valstī, ieceļotājiem paredzot 14 dienu karantīnu, ja tie nav potējušies pret Covid-19.

Karantīnas perioda piektajā dienā iespējams veikt bezmaksas Covid-19 testu, bet ne ātrāk. Jaunie noteikumi attieksies arī uz cilvēkiem, kas tikai īsu laiku pabijuši kaimiņvalstīs, piemēram, lai iepirktos.

Slovākija jūnija vidū atviegloja cīņā ar pandēmiju noteiktos ierobežojumus, bet, izplatoties koronavīrusa delta jeb Indijas paveidam, tā mainījusi savu nostāju.

Ziņu aģentūra TASR vēstīja, ka jaunie noteikumi ir izraisījuši lielu neapmierinātību un protestus pārrobežu strādnieku vidū.

Robežpunktā uz Ungārijas un Slovākijas šosejas Bratislavas dienvidos Ungārijā dzīvojošo un Bratislavā strādājošo slovāku izveidotā robežas blokāde sākotnēji piespieda policiju padoties.

Lai izkliedētu satiksmes sastrēgumu, policija attīrīja vienu joslu, ļaujot automašīnām šķērsot robežu bez pārbaudes, kamēr policisti sekoja līdzi protestu norisei.

Robežu blokādes un protesti jau pārliecinājuši valdību Bratislavā izdarīt nelielu piekāpšanos.

Valdība atcēla mazāko robežpunktu slēgšanu un akceptēja pārejas periodu līdz 9. augustam, kura laikā būs atļauts iebraukt valstī bez nepieciešamības ievērot karantīnu arī cilvēkiem, kas saņēmuši tikai vienu vakcīnas devu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu