Video ⟩ "Varēja dzirdēt kā stikli lido pa gaisu." Jaunākā informācija par sprādzienu dzīvoklī Jēkabpilī (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ceturtdien, 8. jūlijā, kādā dzīvoklī Jēkabpilī iegruva griesti, kas saistīts ar sprādzienu, vēsta raidījums "Degpunktā".

"Varēja dzirdēt kā stikli lido pa gaisu. Arī mašīnai bija izsisti stikli," min vietājais iedzivotājs Sandis. 

Ierodoties glābējiem, nekavējoties tika uzsākta nama pārmeklēšana. Sprādziena rezultātā bija izveidojušies putekļi, un VUGD glābēji strādāja maskās, norāda VUGD Jēkabpils daļas komandieris Dzintars Cvilikovskis.

No otrā stāva izglābts viens cilvēks, kas tika nodots mediķiem.

Pastāv pamatotas aizdomas, ka ekspodējis gāzes balons, tomēr vietējie norāda, ka tā nav nejaušība. Kada sieviete norāda, ka vīrietis lietojis nakrotiskās vielas un viņam, iespējams, bijusi depresija.

Sazinoties ar Madonas novada pašvaldību, raidījums noskaidrojis, ka cilvēkiem šajā ēkā nevajadzēja atrasties, jo pirms kāda laika visiem tikuši iedalīti citi īres dzīvokļi un noslēgti jaunes īres līgumi, taču cilvēki dažādu iemeslu dēļ turpinājuši dzīvot turpat.

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka kādā dzīvoklī Jēkabpilī pēc griestu iegruvuma, kas saistīts ar sprādzienu, nelaimē cietušais vīrietis bija guvis plašus apdegumus.

VP ceturtdien pirms plkst.16 saņēma informāciju, ka Jēkabpilī, Madonas ielā, kādā daudzdzīvokļu mājā ir noticis sprādziens. Uz notikuma vietu nekavējoties devās Jēkabpils iecirkņa amatpersonas un noskaidroja, ka saviem spēkiem no četriem dzīvokļiem ir evakuējušies seši iedzīvotāji.

Ēkas otrajā stāvā, dzīvoklī, kurā, iespējams, bija notikusi gāzes eksplozija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki atrada plašus termiskus ķermeņa apdegumus - aptuveni 70% - guvušu vīrieti, kuru mediķi nogādāja ārstniecības iestādē.

Sprādziena rezultātā bojātas arī automašīnas, kas atradās ēkas tuvumā. Līdz šim policijā saņemti četri iesniegumi par transportlīdzekļiem nodarītajiem bojājumiem. Tāpat arī griestu, grīdas un sienas nobrukumu dēļ dzīvokļi vairs nav apdzīvojami.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 18. nodaļas. Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu negadījuma apstākļus.

Pašvaldībā informāciju par notikušo un turpmāko rīcību solīja sniegt vēlāk.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī ceturtdienas pēcpusdienā izglābts cilvēks pēc griestu iegruvuma dzīvojamajā mājā.

Īsi pirms plkst. 16 VUGD saņēma informāciju, ka divstāvu dzīvojamā mājā noticis ēkas konstrukciju iegruvums.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī iegruvuši griesti.

Nekavējoties sākta konstrukciju pārmeklēšana, bet no otrā stāva dzīvokļa ar kāpņu palīdzību izglābts viens cilvēks, kurš nodots mediķiem.

Savukārt seši cilvēki no ēkas evakuējās pirms glābēju ierašanās.

Raidījuma "Degpuntā" video

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu