Floridā sagruvušajā ēkā atrasti 78 bojāgājušie. 62 cilvēki vēl arvien ir bezvēsts pazuduši (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Floridas štata Sērfsaidā sabrukušajā dzīvojamajā ēkā līdz šim atrasti 78 bojāgājušie, piektdien paziņoja vietējās amatpersonas.

Iespējamu izdzīvojušo meklēšana trešdien tika izbeigta, bet vēl turpinās upuru meklēšana, pārrokot gruvešus ar ekskavatoriem.

Vismaz 47 no atrastajiem līķiem ir identificēti un viņu ģimenes ir informētas, preses konferencē piektdien sacīja Maiami-Deidas apgabala mērs Daniella Levaina Kava.

62 cilvēki vēl arvien ir pazuduši bez vēsts.

Foto: Floridas štatā sagruvusī ēka

Pirms 40 gadiem celtā 12 stāvu ēka "Champlain Towers South" daļēji sagruva 24.jūnijā. Vairāki desmiti cilvēku tika izglābti no drupām, bet pēc sagrūšanas dienas netika atrasts neviens izdzīvojušais.

Nelaimes cēlonis joprojām nav skaidrs, bet varas iestādes nodevušas atklātībai 2018.gadā izstrādātu būvniecības konsultāciju firmas "Morabito" ziņojumu, kurā gan nav teikts, ka ēka varētu sabrukt, bet atzīts, ka tai nepieciešams remonts, lai saglabātu "strukturālo integritāti".

Inspektori brīdinājuši par būtiskām problēmām, kas konstatētas betona blokā zem baseina pirmajā stāvā, kā arī par betona plaisāšanu pazemes autostāvvietā.

"Ja tuvākajā nākotnē netiks nomainīta hidroizolācija, betona bojājumu pakāpe eksponenciāli paplašināsies," sacīts ziņojumā. Tajā izteikts pieņēmums, ka problēmas lielā mērā izraisījusi Floridas piekrastes sāļā gaisa korozīvā iedarbība daudzu gadu garumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu