"Tas bija manas dzīves lielākais izaicinājums." Rucavnieks ar divriteni sasniedz Romu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

9. jūlijā rucavnieks Edgars Trankalis ar velosipēdu sasniedza Romu. Latvietis vienatnē mērojis vairāk nekā 3000 kilometru.

Rucavnieks 39 dienu laikā sasniedza Romu, nobraucot 3222 kilometrus. Kopējais augstuma kāpums, ko Trankalim nācās pievarēt, bija 42 kilometri. Astoņas reizes rucavniekam nācās uzbraukt 2000 metrus virs jūras līmeņa. Divas no tām vienas dienas laikā.

Edgars Trankalis sociālo tīklu vietnē "Facebook" vēsta: "Vienas dienas laikā visvairāk patērētās kalorijas - 9500. Vienas dienas laikā visvairāk izdzertais ūdens - 11,5 litri. Zemākā un augstākā temperatūra pa dienu, attiecīgi +5°C un +49°C. Braucu gan pa sniegu un krusu, gan dubļiem un lietu. Saule un svelme. Vējš un auksts laiks. Labi un netik labi ceļi. Bezceļi un smilšaini meža ceļi. Dažāda veida takas un taciņas."

Kā norāda Trankalis, tas bija viņa dzīves lielākais izaicinājums, taču pagaidām vēl to nespēj aptvert.

"Līdzīgi kā sākumā, kad man bija vajadzīgas dažas dienas, lai mentāli sevi noskaņotu jaunai ikdienas rutīnai un ritmam, tad arī tagad tas prasīs laiku, lai no tā tiktu ārā. Domāju man būs vajadzīgas vismaz 2-3 dienas, lai sāktu saprast, ko esmu izdarījis. Ko piedzīvojis. Ir savādi, ka mērķis ir sasniegts, bet iekšēji šķiet, ka jāmin tālāk,” raksta rucavnieks.

Trankalis atzīst, ka bija gatavojies, ka piedzīvojums būs vismaz trīs vai četras reizes smagāks, taču atzīst, ka psiholoģiski nesalūza nevienu reizi.

"Protams, bija emocionāli brīži, taču tie nespēja mani salauzt. Un runājot par fizisko veselību, tad varu būt tikai priecīgs, ka man nekas nesāpēja un varēju katru dienu justies kā piedzimis no jauna. Protams, sākumā bija zila dirsa, bija saskrāpētas kājas, dažādi izsitumi un visādi citi sīkumi, taču tā ir norma. Tie netraucēja dot virsū ar jaunu sparu un katru jauno dienu," vēsta Trankalis.

Rucavnieka tuvākie plāni ir izveidot dokumentālo filmu par piedzīvojumu, ietverot video materiālus, kurus līdz šim Edgars Trankalis vēl nav publicējis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu