Aizvadītajā diennaktī noslīkuši četri cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizvadītajā diennaktī Latvijā noslīkuši četri cilvēki.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūru LETA informēja, ka piektdien saņemti divi izsaukumi uz slīkšanu, tomēr, ierodoties notikuma vietā, abas personas jau bija noslīkušas.

Viens cilvēks noslīcis jūrā Kurzemē, bet otrs - kādā iekšzemes ūdenstilpē.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) atklāja, ka piektdien glābēji no ūdenstilpēm izcēluši divus bojā gājušus cilvēkus.

Viens bojāgājušais izcelts no upes Līvanu novadā, bet otrs - no dīķa Dienvidkurzemes novadā. Šo personu nāves apstākļus noskaidros Valsts policija.

Šogad kopumā VUGD no ūdenstilpēm izcēlis 61 mirušo. Kopš oficiālās peldēšanas sezonas sākuma 15.maijā no Latvijas ūdenstilpēm izcelti jau 33 noslīkušie. Dienestā skaidroja, ka pērn situācija bijusi līdzīga, tomēr salīdzinot ar citiem gadiem - tas ir daudz.

VUGD aicina iedzīvotājus atcerēties par drošību uz ūdens, kā arī nepeldēties jūrā ar piepūšamajiem matračiem un neriskēt, jo nav zināms, kāds būs ūdens, kad matraci ar peldētājiem iepūtīs dziļāk jūrā. Iepūšot matraci dziļāk jūrā var atklāties daudz aukstāks ūdens nekā krastā, kas var rezultēties krampjos un persona pati nespēs nokļūt krastā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu