Namiķe/Brailko piedzīvo zaudējumu Eiropas U-20 čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anete Namiķe (no labās) un Varvara Brailko
Anete Namiķe (no labās) un Varvara Brailko Foto: Vadims Morozovs

Sestdien, 10. jūlijā, Latvijas pludmales volejbola spēlētājas Anete Namiķe/Varvara Brailko Turcijā piedzīvoja zaudējumu Eiropas U-20 čempionāta (EČ) ceturtdaļfinālā, noliekot čempioņu pilnvaras.

Namiķe/Brailko, kurām turnīrā piešķirts trešais numurs, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:8, 21:8) pārliecinoši uzvarēja Andreu da Silvu Encinu/Patrīciju Masu, kuras bija saņēmušas 17. numuru.

Astotdaļfinālā Namiķe/Brailko ar 2-1 (21:13, 21:23, 16:14) uzvarēja čehietes Kailiju Noišaferovu un Mikaelu Brinkovu, kuras saņēmušas piekto numuru.

Sestdien Latvijas duets ceturtdaļfinālā ar 0-2 (22:24, 18:21) zaudēja turnīra otrajam numuram no Nīderlandes Brehta Pīrsma/Desija Poiesa.

Pērn Namiķe/Brailko Eiropas U-20 čempionātā izcīnīja uzvaru.

Jau ziņots, ka Anete Namiķe/Varvara Brailko ceturtdien Turcijā ar divām vieglām uzvarām uzsāka Eiropas U-20 čempionātu pludmales volejbolā.

Namiķe/Brailko, kurām turnīrā piešķirts trešais numurs, C grupas pirmajā spēlē ar 2-0 (21:8, 21:6) sagrāva Somijas duetu Sāra Sinisalo/Annīna Mūka, kuras izliktas ar 30. numuru.

Otrajā cīņā Latvijas pāris ar 2-0 (21:14, 21:14) apspēlēja rumānietes Joanu Aleksiju Bradatanu un Sorinu Joanu Hododi, kuras saņēmušas 19.numuru. Cīņā par uzvaru C apakšgrupā viņas piektdien ar 1-2 (21:10, 19:21, 7:15) piekāpās slovēnietēm Asjai Šenai/Irai Kaduncai, kuras turnīrā izliktas ar 14.numuru.

Tikmēr vīriešu turnīrā ar sesto numuru izliktie Kārlis Ābelītis/Dāvis Teteris zaudēja visās trijās F apakšgrupas spēlēs un "play-off" nesasniedza.

Uz turnīru bija devies arī pāris Anija Ozoliņa/Krista Paegle, kuras cerēja, ka kāda no komandām neieradīsies. Latvijas duets bija pirmais rezervistu sarakstā.

Vīriešu un sieviešu konkurencē turnīrā piedalās 32 pāri, kas sadalīti astoņās grupās pa četriem katrā.

Latvijas U-20 vīriešu izlase Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) reitingā ieņem sesto vietu, bet dāmas - otro.

Eiropas U-20 čempionāts Turcijas pilsētā Izmirā noslēgsies svētdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu