Krievijā jauns Covid-19 upuru "rekords" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Radik Sitdikov/Unsplash

Pēdējo 24 stundās Krievijā reģistrēti 752 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi. Tas ir kārtējais vienā dienā mirušo skaita rekords.

Pēdējo 12 dienu laikā tā jau ir septītā reize, kad tiek pārsniegts Covid-19 upuru skaita diennakts rekords.

Valstī strauji izplatoties tā dēvētajam koronavīrusa Indijas jeb delta paveidam, kopš pandēmijas sākuma reģistrēto inficēšanās gadījumu skaits Krievijā sestdien pārsniedzis 5,75 miljonus, kas ir piektais augstākais inficēto skaits pasaulē.

Tikmēr kopējais Covid-19 upuru skaits valstī sasniedzis 142 253, kas ir augstākais oficiālais rādītājs Eiropā, lai gan varasiestādes tiek apsūdzētas centienos samazināt statistiskos datus par pandēmijā mirušo skaitu.

"Rosstat", kas izmanto plašāku definīciju, nosakot ar Covid-19 saistītos nāves gadījumus, jau aprīļa beigās ziņoja, ka pandēmijas upuru skaits esot sasniedzis 270 000.

Līdz sestdienai no 146 miljonus lielā Krievijas iedzīvotāju skaita pilnībā vakcinēto skaits sasniedzis 18,9 miljonus.

Lai gan vakcīnas pieejamas jau kopš decembra, Maskavā, kas kļuvusi par pandēmijas trešā viļņa epicentru, no 12 miljoniem iedzīvotāju pilnībā vakcinēti tikai 1,8 miljoni.

Tikmēr šonedēļ publicētie aptaujas rezultāti liecina, ka 54% krievu joprojām negrasās potēties.

Tomēr vakcinācija uzņēmusi tempu kopš Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins jūnijā paziņoja, ka 60% strādājošo apkalpojošajā sfērā līdz augusta vidum jābūt vakcinētiem. Viņa piemēram sekojuši arī citi Krievijas reģioni.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu