Igaunijā jūrā pazudis vīrietis, kas bija devies izbraucienā ar SUP dēli (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Piritas pludmalē, Igaunijā.
Piritas pludmalē, Igaunijā. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sestdien, 10. jūlijā, Piritas pludmalē, Igaunijā, pazudis 54 gadus vecs vīrietis, kas pēdējo reizi redzēts uz SUP dēļa. Vakarā meklēšana tika pārtraukta, vēsta igauņu medijs "Postimmes".

Vīrietis ap pulksten 13.30 izīrējis SUP dēli ar kuru pa Piritas upi devies lejā uz jūru, vēsta glābēji.

Vīrieša meklēšana sākta ap pulksten 14.30. Meklēšanā iesaistījusies policija, robežsargi, glābēji un brīvprātīgie, ka arī tika izmantots helikopters. Diemžēl līdz vakaram vīrieti nav izdevies atrast un pulksten 17.44 meklēšana tika pārtraukta.

Apmēram pulksten 14.30 kāds vīrietis, kurš atgriezās no jūras, informēja glābējus, ka uz ūdens Pirita pludmalē jūrā apmēram puskilometru no krasta ir SUP dēlis, tomēr 54 gadus vecais vīrietis nav redzēts.

Arī Piritas pludmales darbinieks, kurš vīrietim īzīrējis aprīkojumu, sazinājās ar krasta apsardzi un norādīja, ka viņa personīgās mantas atrodas sērfošanas klubā.

Sērfošanas kluba darbinieks bija lūdzis vīrieti uz SUP dēļa nepeldēt prom no upes grīvas uz jūru. Stiprā sauszemes vēja dēļ pastāvēja draudi, ka SUP dēlis varētu tikt iepūsts pārāk tālu ūdenī. Vīrietis arī bija atteicies vilkt glābšanas vesti, un viņa kāja nebija piestiprināta pie dēļa ar drošības virvi. Ūdens teperatūra tobrīd bijusi ap 14 grādiem.

Ja cilvēks iekrīt vēsā ūdenī, muskuļus var saraut krampī. Glābēji atgādina, ka drošība uz ūdens ir ārkārtīgi svarīga - neatkarīgi no profesionalitātes un peldēšanas prasmēm, tas glābj dzīvības negaidītās situācijās.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu