Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

VIDEO ⟩ Makgregors kājas lūzuma dēļ piedzīvo zaudējumu pret Porjē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix

Svētdien, 11. jūlijā, "UFC 264" cīņu šovā Lasvegasā savu trešo savstarpējo cīņu aizvadīja Konors Makgregors un Dastins Porjē. Triloģijas duelī pārāks ar tehnisko nokautu bija Porjē, jo pirmā raunda beigās Makgregors salauza kāju.

"UFC 264" galveno dueļu (main card) pirmajā cīņā oktagonā devās kolorītais 61,2 kilogramu divīzijas cīkstonis Šons O'Melijs. Viņa pretinieks šajā cīņā bija UFC debitants Kriss Mutinju, kurš cīņai piekrita vien 12 dienas pirms tās sākuma, jo O'Melija oriģinālais pretinieks guva savainojumu.

Šajā cīņā uzvaru ar trešā raunda tehnisko nokautu izcīnīja Šons O'Melijs. Lai gan Mutinju sitienus uzņēma visas cīņas laikā, Herbs Dīns lēmumu par cīņas noslēgšanu pieņēma vien 30 sekundes pirms tās beigām.

Uzreiz pēc tam oktagonā devās dāmas. 61,2 kilogramu svara divīzijā tikās Jana Kunickaja un Irēna Aldana. Arī šī cīņa noslēdzās ar tehnisko nokautu, tiesa, jau pirmajā raundā, uzvaru izcīnot Aldanai.

Nākamie cīņu aizvadīja smagā svara vīri. Bijušais amerikāņu futbola spēlētājs Gregs Hārdijs tikās ar austrālieti Taju Tuivasu. Tiesnešu verdikts nebija nepieciešams arī šajā duelī. 

Abi vīri uzreiz pēc cīņas pirmā zvana devās uz oktagona centru, lai uzsāktu sitienu apmaiņu. Pirmais pēc pretinieka sitieniem "aizpeldēja" Tuivasa, bet viņam ātri izdevās atkopties un nokautēt pretinieku ar labo "'āķi".

Vakara pirmspēdējā duelī oktagonu dalīja 77 kilogramu divīzijas zvaigznes Stīvens "Brīnumzēns" Tompsons un Gilberts Bērnss. Pirmajā raundā cīņu klinčā un parterī kontrolēja džiudžitsa meistars Bērns, kurš pamanījās pārsist arī pretinieka seju. Noslēdzoties raundam, labu kreiso sitienu trāpīja Tompsons, nedaudz satricinot pretinieku.

Otro piecminūti abi cīkstoņi pavadīja stājā, bet ar lielu aktivitāti neizcēlās neviens no viņiem. Raunda beigās cīņu parterī novirzīja Bērnss. Lai gan viņš neko ievērības cienīgu šajā pozīcijā neizdarīja, Bērnss ar cīņas pārvirzīšanu parterī, visticamāk tiesnešu blociņos arī šo raundu pierakstīja sev.

Noslēdzošo raundu abi cīkstoņi sāka ar aktīvu sitienu apmaiņu, kurā precīzāks bija 38 gadus vecais Bērnss, bet piecminūtes vidū atkal savus trumpjus izspēlēja Bērnss, cīņu atkal pārvirzot parterī. Tur viņš Tompsonu arī nokontrolēja līdz cīņas beigām un pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja uzvaru visā cīņā (29-28 x3).

Cīņu šova noslēdzošajā duelī oktagonā devās Konors Makgregors un Dastins Porjē, lai noskaidrotu, kurš tad triumfēs triloģijā.

Šo dueli Makgregors atklāja ar spērieniem pa pretinieka korpusu un kājām. Tomēr raunda vidū pāris veiksmīgus sitienus izpildīja Porjē un Makgregors izvēlējās cīņu pārvest klinčā. Pēc tam cīņa turpinājās parterī, kur dominēja Porjē, izdarot smagus sitienus. 

Pašās raunda beigās Porjē izdarīja sitienu stājā, bet Makgregors, atkāpjoties atpakaļ, salauza kāju. Jau parterī Porjē bija tuvu cīņas noslēgumam, bet cīņu pēc raunda beigām, protams, neļāva turpināt tiesneši.

Uzreiz pēc dueļa Porjē apgalvoja, ka viņš Makgregors potīti salauzis pēc tam, kad amerikānis nočekoja īra spērienu pa kāju. Savukārt Makgregors šādu apgalvojumu sarunā ar Džo Roganu noliedza. Abi cīkstoņi arī pēc dueļa nekautrējās pretinieka virzienā raidīt apvainojumus.

Porjē savā karjerā izcīnīja 28. uzvaru 35 cīņās, kamēr Makgregoram šis bija sestais zaudējums 28 cīņās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu