Juhņēviča: Vakcinācijas process ir ļoti mainīgs. Šobrīd esam posmā, kad cilvēki var izvēlēties vakcīnu, gan vietu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Edijs Pālens/LETA

No pirmdienas sāksies jauna nacionāla mēroga vakcinācijas pret Covid-19 reklāmas kampaņa "Bez vakcīnas nav uzvaras!", intervijā raidījumā "Rīta Ponorāma" norādīja Vakcinācijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Šobrīd norit aktīva izbraukuma vakcinācijas process, un cilvēki poti pret Covid-19 var saņemt daudzviet, tostarp gadatirgos.

"Mēs bijām vairākos Zvejnieksvētku gadartirgos. Cilvēkiem patīk un viņi izmanto šo iespēju," norāda Juhņēviča. 

Izbraukumu vakcinācijas mērķis ir uzrunāt cilvēkus, kas, iespējams, lēmumus pieņem spontānāk, veicot savas ikdienas gaitas, viņi pamana iespēju vakcinēties un to izmanto, skaidro Juhņēviča.

Vienlaikus kopējo pagājušajā nedēļā savakcinēto iedzīvotāju skaitu - ap 52 000 cilvēku - Juhņēviča novērtēja kā ļoti zemu, atgādinot, ka vēl pirms dažām nedēļām šis skaitlis bijis vismaz divkārt lielāks. Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja gan pieļāva, ka pošu saņēmēju skaita samazinājums ir saistīts arī ar karsto laiku, kurā liela daļa cilvēku izvēlas iespējami mazāk apgrūtināt sevi ar došanos ārpus mājas.

Vakcinācijas punkti pasākumos būs pieejami gan jūlijā, gan augustā. Patīkami, ka pasākuma rīkotāji paši sāk interesēties, lai vakcinācijas punkti būtu pasākumos, min Juhņēviča.

Vakcinācijas process ir ļoti mainīgs, šobrīd esam posmā, kad cilvēki var izvēlēties vakcīnu, gan vietu, kur vakcinēties pret Covid-19, kas ir pilnīgi citādāk kā pavasarī, kad bija ierobežots vakcīnu daudzums, skaidro Juhņēviča, tāpēc arī vakcinācijas kampaņa mainījusies.

Šobrīd galvenais mērķis ir pārliecināt cilvēkus, kas vēl šaubās, un mudināt viņus rīkoties ar kampaņas saukli "Bez vakcīnas nav uzvaras!". Galvenais vēstījums cilvēkiem ir, ka mums visiem ir viens pretinieks un tas ir vīruss, ko var uzvarēt vakcinējoties, uzsver Juhņēviča.

Kampaņā plānotas vides reklāmas dažādos formātos Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs, Liepājā, Siguldā, Tukumā un Ventspilī. Iecerēts arī izvietot plakātus visu pašvaldību publiskajās telpās, uz afišu stabiem un ziņojumu dēļiem, daudzīvokļu māju liftos un "Latvijas Pasta" nodaļās.

Vienlaikus līdz ar mobilajām piekabēm plānots arī izvietot skrejlapas cilvēku pulcēšanās vietās, pasākumos un ārstniecības iestādēs. Kampaņā paredzēta sabiedrisko mediju, "TV3" grupas kanālu un vairāku radio iesaiste, kā arī sociālo tīklu un vadošo interneta ziņu portālu izmantošana.

Pagājušās nedēļas valdības sēdē ministrs prezentēja jaunos vakcinācijas reklāmas plakātus. Tajos figurē tādi saukļi kā "Bez vakcīnas nav uzvaras" un "Bez vakcīnas nav mācību - vakcinējies!".

Tāpat arī Pavļuts informēja par gaidāmo vakcinācijas izlozi, kuras laikā ik nedēļu plānots izlozēt piecus Latvijas iedzīvotājus, pa vienam no katra reģiona - Rīgas, Kurzemes, Latgales, Vidzemes un Zemgales. Papildus ik nedēļu tiks izlozētas 100 balvas - katra 100 eiro vērtībā un 100 balvas kultūras, sporta vai izklaides iespējām. Iecerēta arī ik mēneša izloze, kuru plānots rīkot papildus nedēļas izlozei. Šajā gadījumā paredzētas lielākas naudas balvas nekā ik nedēļas izlozē. Plānots, ka uzvarētāji tiks publicēti vietnē "manavakcina.lv".

Kā galvenā balva tiek plānota novembra fināla izloze pieciem cilvēkiem tiešraides televīzijas raidījumā - šovā ar lielo balvu 100 000 eiro un mazākām balvām, kas joprojām ir ievērojamas.

Tajā pašā laikā plānots arī rīkot ik nedēļas satelītizlozi senioriem vecumā virs 60 gadiem. Proti, no visiem senioriem vecumā virs 60 gadiem, kuri ir saņēmuši vismaz vienu vakcīnas devu, ik nedēļu tiks izlozēti pieci cilvēki, pa vienam no katra Latvijas reģiona, kuriem tiks piešķirta 1000 eiro balva.

Jau ziņots, ka ministrijas pārsvarā rosina vakcināciju pret Covid-19 veicināt ar informatīvām kampaņām, izriet no Veselības ministrijas apkoptajiem ministriju priekšlikumiem vakcinācijas pret Covid-19 aptveres palielināšanas plānam.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu