Zemgalē kratīšanā izņem 1250 kilogramu tabakas nelikumīgā ražotnē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Apsekojot teritoriju Zemgalē, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki kādā angārā atraduši nelikumīgu tabakas izstrādājumu ražotni, ziņo VID pārstāvji.

2021. gada jūlijā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas, veicot kratīšanu kādā angārā Zemgalē, konstatēja, ka tajā nelikumīgi tiek ražoti un uzglabāti tabakas izstrādājumi.

Kratīšanas laikā izņemtas cigarešu izgatavošanas iekārtas, kās arī izgatavošanai nepieciešamie materiāli, tostarp apmēram 1250 kilogramu tabakas, cigarešu un cigarešu paciņu sagataves, kā arī brāķētā gatavā produkcija.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess pret divām personām, un tām piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 221. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par tabakas izstrādājumu nelikumīgu ražošanu un uzglabāšanu lielā apmērā.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu