Latvijas čempionei "Riga" pievienojas Kosovas izlases futbolists

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Latvijas čempione futbolā "Riga" pastiprinājusi sastāvu ar 26 gadus veco Kosovas izlases pussargu Besaru Halimi, informē vienība.

Pēdējās divas sezonas Halimi pārstāvēja Vācijas otrās Bundeslīgas klubu "Sandhausen". 26 spēlēs futbolists guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Halimi ir dzimis 1994.gada 12.decembrī Vācijas pilsētā Frankfurtē. Jaunatnes gados Halimi spēlēja tādās Vācijas komandās kā Frankfurtes "Eintracht", "SV Darmstadt 98" un "Nurnberg". Viņš spēlējis arī Vācijas U-18 un U-19 izlasēs.

2013.gadā Halimi kļuva par "Stuttgart" futbolistu un nākamās divas sezonas spēlēja Vācijas trešajā līgā. Pēc tam viņš pievienojās bundeslīgas klubam "Mainz 05", taču 2015./2016.gada sezonā īrē spēlēja otrajā bundeslīgā. "FSV Frankfurt" sastāvā 26 spēlēs pussargs guva četrus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Nākamajā sezonā "Mainz 05" otrajā komandā Halimi 24 spēlēs guva četrus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles. No 2017. līdz 2019.gadam Halimi spēlēja Dānijas superlīgas vienā no spēcīgākajām komandām "Brondby". Dānijas augstākajā līgā Halimi aizvadīja 50 spēles, guva deviņus vārtus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles.

Kosovas nacionālajā izlasē Halimi aizvadījis 26 spēles un guvis trīs vārtus. Pirmo reizi valstsvienībā viņš izcēlās 2017.gada 3.novembrī, pārbaudes mačā pēdējā minūtē izraujot 4:3 pār Latviju - kosoviešiem tā bija tikai otrā uzvara pēc oficiālās debijas uz starptautiskās skatuves. Šī gada martā viņš pārbaudes mačā guva vārtus pret Lietuvu un atzīmējās arī 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas duelī ar Spāniju.

"Riga" virslīgas kopvērtējuma tabulā ieņem otro vietu, no līderes RFS atpaliekot par diviem punktiem, taču sīvākie konkurenti no galvaspilsētas aizvadījuši par diviem mačiem mazāk. Otrdien "Riga" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē tiksies ar Zviedrijas čempioni "Malmo", kurai pirmajā cīņā zaudēja ar 0:1.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu