Saņemot sūdzību, PVD izņēmis vairāk nekā 1600 kilogramu pārtikas no tirdzniecības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pārtikas un veterinārais dienesta attēls.

Veicot pārbaudi internetveikalā "e-partika", Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) no tirdzniecības izņēmis vairāk nekā 1600 kilogramu pārtikas preču.

PVD informēja, ka, saņemot sūdzību par bojātas vistas gaļas iegādi internetveikalā "e-partika", veikta ārpuskārtas pārbaude, kuras laikā no apgrozības kopumā izņēmi 1616,8 kilogrami 82 nosaukumu produktu, no tiem 17 bija augu izcelsmes produkti, kamēr pārējie bija dzīvnieku izcelsmes produkti.

Dienesta inspektori, veicot izsekojamību internetā un pārbaudot uzņēmumu pēc PVD datubāzes, konstatējuši, ka piegādātājs ir SIA "Fresh&more" ar veikalu-noliktavu Lubānas ielā, kā arī to, ka minētais uzņēmums noteiktajā kārtībā nav reģistrējis darbību PVD Uzņēmumu reģistrā.

Foto: Pārtikas un veterinārais dienesta attēls.

PVD norādīja, ka pārbaudes laikā konstatēti vairāki pārkāpumi, kas būtiski ietekmē pārtikas produktu nekaitīgumu un drošumu.

"Veikalā esošajiem produktiem nevarēja uzrādīt pavaddokumentus, produktu izcelsme nebija nosakāma, daži produkti bija bez pievienotiem marķējumiem.

Tāpat pārbaudes laikā atklājās, ka veikala/noliktavas telpās lielā daudzumā ir produkti ar beigušos derīguma termiņu vai kuru derīguma termiņš nav nosakāms, kā arī to, ka lielai daļai produktu derīguma termiņš ir viltots.

Tā, piemēram, tirdzniecības zālē saldēšanās vitrīnā bija 158 kilogrami dzīvnieku izcelsmes produktu, kuriem derīguma termiņš bija beidzies 2020. gada 14. jūlijā, tostarp saldētai gaļai ar atkārtotas sasaldēšanas pazīmēm, bojātos iepakojumos," klāstīja PVD.

Tāpat dienestā norādīja, ka produktu uzglabāšanā netika ievērota norādītā uzglabāšanas temperatūra, gaisa temperatūra veikala/noliktavas telpās bija +35,6°. Produktu iepakojumi, plauktu virmas bija netīras, ar biezu putekļu kārtu.

Šobrīd uzņēmuma veikals/noliktava ir pārtraucis darbu. Sākta administratīvā lietvedība.

PVD aicina patērētājus būt piesardzīgiem un neiegādāties nezināmas izcelsmes, apšaubāmas kvalitātes pārtikas produktus no PVD nereģistrētiem pārtikas produktu ražotājiem un/ vai izplatītājiem. Nezināmas izcelsmes produkti apdraud patērētāju veselību, jo tie var būt ražoti, pārvadāti un izplatīti nepiemērotos higiēnas apstākļos un neatbilstošā temperatūrā, pieļaujot pārtikas piesārņojuma risku.

Internetveikala "e-partika" īpašnieks ir SIA "Pārtika.lv". Kompānijas pamatkapitāls ir 10 eiro, bet tās vienīgais dalībnieks ir Jurijs Mešalkins, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "Fresh&more" reģistrēts pagājušā gada janvārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 500 eiro. Kompānija pieder Žanim Kuzņecovam, bet kā uzņēmuma pamatdarbības veids norādīta ziedu un augu vairumtirdzniecība, liecina "Firmas.lv" informācija.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu