No mini zoo izmukušais valabijs Sidnejs manīts Liepājā pie pludmales bāra (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valabija ķengurs- Sidnejs/Atomi brīvdienu māja.

Izmukušais valabijs Sidnejs pēdējās naktīs ir manīts ap pulksten 01:00 Liepājas, Jūrmalas parkā un pie pludmales bāra "Red Sun Buffet", taču šorīt saņemta jaunākā informācija, ka redzēts ap pulksten 10:00 Liepājā, Jūrmalas ielā pie veloceliņa, vēsta zoodārs "Atomi".

Zoodārs "Atomi" sociālo tīklu vietnē "Facebook" pavēstīja: "Lūgums ķengurēnu nebaidīt, nekliegt vai vienkārši nedarīt pāri dzīvniekam, bet paturēt redzes lokā, paziņot mums pa tālruni +371 25560040 un izsekot dzīvnieku līdz ierodas palīdzība. Ja ar Tavu palīdzību mums izdosies Sidneju atgriezt mājās, mūsu atlīdzība būs materiāla- 100€ vērtībā."

Portāls "Apollo.lv" jau vēstīja, ka piektdien, 2. jūlijā, no atpūtas vietas "Atomi" izmuka valabijs Sidnejs.

Pēdējā zināmā informācija liecina - kāds ziņojis Liepājas pilsētas pašvaldības policijai, ka zvēriņu manījis naktī uz svētdienu ap pulksten vieniem Liepājas pludmalē starp Pērkones ielu un parku, taču atrast pazudušo valabiju nav izdevies.

Iepriekš 2. jūlijā, dzīvnieciņš redzēts pie bendzīntanka "Latvijas nafta" uz Liepājas -Nīcas šosejas.

Veterinārārsts Dzintars Tīds paskaidroja: "Šāds ķengurs ēd gan zāli, gan zaru lapas, nu, katrā gadījumā, šī brīža jūlija daba Latvijā šim Austrālijas zvēram nav nekas tāds šausmīgs. Viņam liekas, ka izdzīvot šeit Latvijā pagaidām nebūtu grūti. Nu, sliktā ziņa ir tas, ka viņš visticamāk nerēķinās, ka mums ir suņi, ka mums ir mašīnas, cilvēki, trokšņi."

Veterinārārsts uzsvēra: "Jebkurš dzīvnieks, kurš ir iedzīts stūrī, kļūst agresīvs. Ja viņam ir jācīnās par savu dzīvību, viņš darīs visu, lai izglābtos. Tā kā vienam cilvēkam viņu saķert, noturēt – tas nav reāli."

Ieraugot ķengurēnu Sidneju, iedzīvotāji aicināti ziņot zoodārzam "Atomi" pa tālruņa numuru 25560040 vai Liepājas pašvaldības policijai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu