Anglijas Futbola asociācija bažījas par rasistisko attieksmi pret izlases spēlētājiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Anglijas Futbola asociāciju (FA) satrauc vairāku valstsvienības spēlētāju pakļaušana rasistiskai attieksmei sociālajos tīklos pēc izlases svētdienas zaudējuma Eiropas čempionāta finālā pret Itāliju.

Eiropas čempionāta finālā Vemblija stadionā Anglija pēcspēles sitienos ar 1:1 (1:0, 0:1, 11 m - 2:3) piekāpās Itālijai.

Markuss Rešfords, Džeidons Sančo un Bukajo Saka nerealizēja savus pēcspēles sitienus.

Trijotnes sociālo tīklu lapas ātri pārpludināja rasistiski komentāri, liekot FA nākt klajā ar paziņojumu, kurā nosodīta "pretīga izturēšanās".

"FA stingri nosoda visu veidu diskrimināciju un ir satraukta par tiešsaistes rasismu, kura mērķis ir daži no Anglijas izlases spēlētājiem sociālajos tīklos," sacīja FA preses pārstāvis.

"Neviens, kas slēpjas aiz šādas pretīgas izturēšanās, nav gaidīts komandas atbalstītāju rindās. Darīsim visu iespējamo, lai atbalstītu cietušos spēlētājus, vienlaikus pieprasot visstingrākos sodus, ja iespējams, ikvienam atbildīgajam," viņš turpināja.

FA pārstāvis solīja, ka FA turpinās darīt visu iespējamo, lai izskaustu diskrimināciju, kā arī lūgs valdību rīkoties ātri un ieviest atbilstošus normatīvos dokumentus, jo šiem ļaunprātīgajiem uzbrukumiem ir sekas.

Tāpat viņš norādīja, ka arī sociālo tīklu uzņēmumiem ir jāuzņemas atbildība un jārīkojas, izslēdzot ļaunprātīgus sociālo tīklu lietotājus no savām platformām, un jāvāc pierādījumi, kas var novest pie kriminālatbildības.

Arī Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons nosodīja rasistiskos izlēcienus, kas vērsta pret spēlētājiem.

"Šī Anglijas komanda ir pelnījusi, lai tās futbolistus slavētu kā varoņus, nevis rasistiski viņiem uzbruktu sociālajos tīklos. Par to vainīgajiem būtu jākaunas," sacīja Džonsons.

Tāpat policija ir nosodījusi "nepieņemamu" rīcību, solot izmeklēt "aizskarošu un rasistisku" sociālo tīklu ierakstus.

Oficiālais Anglijas vīriešu un sieviešu futbola izlases "Twitter" konts piedāvāja atbalstu cietušajiem spēlētājiem: "Tas ir riebīgi, ka daži no mūsu komandas, kuri šovasar visu tika ziedojuši nacionālajai izlasei, ir pakļauti diskriminējošiem apvainojumiem tiešsaistē pēc finālspēles. Mēs esam kopā ar mūsu spēlētājiem."

"Twitter" arī paziņoja, ka tas ir izdzēstas vairāk nekā 1000 ziņas pēdējo 24 stundu laikā, kas ir pārkāpušas vietnes politiku, kā arī ir veiktas darbības, lai neatgriezeniski apturētu vairāku kontu darbību.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu