Eiropas Komisija apsver iespēju pārtraukt izsniegt vīzas Baltkrievijas pilsoņiem (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Maxim Guchek/AP/Scanpix

Eiropas Komisija (EK) varētu apsvērt iespēju uz laiku pārtraukt vīzu izsniegšanu Baltkrievijas pilsoņiem saistībā ar liela skaita nelegālo imigrantu ierašanos no šīs valsts, pirmdien paziņoja ES iekšlietu komisāre Ilva Jūhansone.

"Esmu atbildīga arī par vīzu politiku. Un man jāsaka, ka esmu gatava rīkoties, lai tiktu apturēta vīzu izsniegšana Baltkrievijas [pilsoņiem] šajā situācijā," sacīja Jūhansone Eiropas Parlamenta (EP) Ārlietu komitejas un EP Pilsoņu brīvību, tieslietu un iekšlietu komitejas kopīgajā ārkārtas sēdē.

"Protams, mēs joprojām vēlētos uzturēt kontaktus ar vienkāršajiem baltkrievu cilvēkiem, bet es tomēr domāju, ka kaut ko tādu varētu apsvērt," piebilda Jūhansone.

"Mums jābūt gataviem izmantot visus mūsu rīcībā esošos līdzekļus," uzsvēra komisāre.

Jau ziņots, ka šogad Lietuvā aizturēti vairāk nekā 1600 nelegālie imigranti, kas ieradušies no Baltkrievijas, un tas ir apmēram 20 reižu vairāk nekā visā pagājušajā gadā.

Lietuvas amatpersonām ir aizdomas, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai. Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko, reaģējot uz jaunajām ES sankcijām, pagājušajā mēnesī paziņoja, ka Baltkrievija vairs neaizsargās Eiropu no nelegālajiem imigrantiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu