Foto ⟩ Otrdien spēkā sarkanais brīdinājums par lielu tveici, vietām būs arī spēcīgs lietus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 13. jūlijā, daudzviet valsts teritorijā īslaicīgi līs, vietām gaidāms pērkona negaiss ar ļoti stipru vēju un lietu, kas var izraisīt īslaicīgus plūdus. Vēja brāzmas var pāraugt vētrā, iespējama arī krusa.

Sinoptiķi prognozē, ka plašākās lietusgāzes veidosies pievakarē. Līdz tam saule gaisu sakarsēs līdz +29..+34 grādiem. Pārsvarā pūtīs lēns vējš.

Rīgā iespējams pērkona negaiss, gaisa temperatūra var sasniegt +33 grādus.

Laikapstākļus ietekmē augsta spiediena apgabals, kā arī ciklons Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens Latvijā 1015-1018 hektopaskāli jūras līmenī.

Līdz piektdienai visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sarkanais brīdinājums par karstumu līdz +34 grādiem. Daudzviet valstī spēkā arī brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos.

Jau ziņots, ka naktī uz otrdienu ilgstošs pērkona negaiss Ainažiem atnesa 54 milimetrus nokrišņu, kas aptuveni atbilst mēneša normai. Vēlā pirmdienas vakarā ļoti stiprs lietus un pērkona negaiss bija arī Kauguros, Jūrmalā.

Pirmdienas pēcpusdienā negaiss ar stipru vēju un lietu pārbrāzās pāri Daugavpilij, vietām sagāžot kokus. Negaisa mākonis pagāja garām Daugavpils novērojumu stacijai, kas izvietota pie Ruģeļu ūdenskrātuves, - tur nebija ne nokrišņu, ne lielu vēja brāzmu

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu