Novērsīs Rīgas ielās uzstādīto stabiņu radītos sarežģījumus operatīvajam transportam (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tiks apkopota informācija un novērsti Rīgas ielās uzstādīto stabiņu radītie sarežģījumi operatīvajam transportam, otrdien, 13. jūlijā, pēc sarunas ar Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi (JV) norādīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule.

Cipule uzsvēra, ka pirmo reizi Rīgas domes vadība ir uzaicinājusi viņu uz tikšanos, lai pārrunātu aktuālās problēmas un vienotos par sadarbību to novēršanā.

Gan Ķirsis, gan NMPD vadītāja skaidroja, ka turpmāk NMPD pārstāvji piedalīsies iknedēļas operatīvajās sanāksmēs Rīgas domes Satiksmes departamentā, kur notiks diskusija ekspertu līmenī, lai uzlabotu drošību Rīgas transporta sistēmā.

Cipule norādīja, ka NMPD turpmāko dažu mēnešu laikā apkopos informāciju, ko sniedz dienesta darbinieki par Rīgas ielās izvietoto stabiņu radītajām satiksmes problēmām. Šī informācija tiks nodota Rīgas domes ekspertiem un kopīgi tiks meklēti risinājumi.

Viņa noliedza, ka stabiņi pašlaik radītu tik būtiskas problēmas, ka NMPD nevarētu laikus ierasties pie cilvēkiem, kuru dzīvība ir briesmās. Gadījumos, kad ir apdraudēta cilvēka dzīvība, uz izsaukumu tiek nosūtītas vairāk nekā viena NMPD brigāde, līdz ar to, vienai brigādei aizkavējoties, otra, var ierasties ātrāk.

Arī Ķirsis norādīja, ka NMPD šādās situācijās ir tiesības braukt pāri stabiņiem, lai glābtu cilvēka dzīvību.

Kā viens no punktiem, par kuru ir saņemta informācija no NMPD operatīvā transporta vadītājiem un mediķiem, ir Bruņinieku iela, kurā pašvaldība veikusi satiksmes mierināšanas pasākumus.

Cipule atzina, ka sākotnēji vairāk valdījušas emocijas, taču, autovadītājiem pierodot pie jaunās situācijas, risinājumus atrast būs vieglāk. Līdzīgas situācijas mēdzot veidoties ne tikai Rīgā, bet arī citviet, kur notiek ceļu remonti un tiek mainīta satiksmes organizācija.

Ķirsis atzina, ka, plānojot satiksmes mierināšanas pasākumus, būtu vajadzējis izrunāt situāciju arī ar NMPD, bet tas nav noticis. Tādēļ pašlaik šī situācija tiek labota un NMPD tiks uzklausīts un ņemti vērā dienesta ekspertu ieteikumi, kā atvieglot operatīvā transporta pārvietošanos.

Ķirsis uzsvēra, ka satiksmes mierināšanas pasākumi uzlabo satiksmes drošību un minētajās ielās samazinās satiksmes negadījumu skaits. Tas nākot par labu arī NMPD, kas līdz ar to saņem mazāk izsaukumu, viņš piebilda.

Jau ziņots, ka šodien notika Rīgas domes un NMPD vadības pārrunas par drošības uzlabošanu galvaspilsētas transporta sistēmā.

Sanāksmē tika pārrunātas iespējas uzlabot NMPD operatīvā transporta līdzekļu mobilitāti Rīgā un diskutēt par veidiem, kā uzlabot drošību Rīgas transporta sistēmā, lai aizsargātu satiksmes dalībnieku dzīvību un veselību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu