Agresīva uzvedība un sejas aizsargmaskas nelietošana vīrietim Jēkabpilī "izmaksā" 130 eiro (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pirmdien, 12. jūlijā, Jēkabpils autoostā agresīvam vīrietim bez sejas aizsargmaskas piemēroti vairāki naudas sodi - 130 eiro apmērā, vēsta Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Vīrietis, kurš atradās autoostas telpās, ne tikai atteicās lietot deguna un mutes aizsegu, bet arī uzmācās apkārtējiem cilvēkiem, lietoja alkoholiskos dzērienus un nereaģēja uz aizrādījumiem, tādējādi traucējot citu personu mieru un autoostas telpās esošo uzņēmēju darbu. Likumsargi veica pārrunas ar 1984. gadā dzimušo vīrieti, taču viņš uzvedās agresīvi un lietoja necenzētus vārdus.

"Ņemot vērā to, ka acīmredzot alkohola reibumā esošais kungs nereaģēja uz policistu vairākkārtīgiem aizrādījumiem un nepakļāvās izpildīt policijas darbinieku likumīgās prasības, tika pieņemts lēmums vīrieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī," skaidroja Kalniņa.

Taču arī tas vīrieša agresiju nemazināja. Būdama dienesta transportlīdzeklī, aizturētā persona vairākkārtīgi ar kājām spēra pa automašīnu.

Pamatojoties uz to, ka no vīrieša izelpas bija jūtama spēcīga alkoholam līdzīga smaka, tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude vīrieša izelpā. Pārbaudē tika konstatētas 2,32 promiles.

Policijas iecirknī 36 gadus vecais vīrietis joprojām nevēlējās norimt, viņš vairākkārtīgi apzināti skrēja sienā, tādā veidā gūstot sev miesas bojājumus galvas rajonā. Policistiem nācās izsaukt mediķus, kuri vīrieti nogādāja ārstniecības iestādē.

Par notikušo policijā sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi. Par Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma pārkāpumu un mutes un deguna aizsega nelietošanu normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos vīrietim piemērots naudas sods 30 eiro. Savukārt par amatpersonu likumīgo prasību nepildīšanu un sabiedriskās kārtības traucēšanu piemērots naudas sods 100 eiro.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu