Saglabāsies ekstremāli karsts laiks; spēkā sarkanais brīdinājums (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Otrdien, 13. jūlijā, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums un daudzviet ducinās pērkona negaiss, ko pavadīs stipras lietusgāzes, krusa un brāzmains vējš, liecina jaunākā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Pirmie negaisa mākoņi agrā pēcpusdienā izauguši Igaunijas pierobežā Vidzemē un Lietuvas pierobežā Sēlijā.

Brīdinājumā teikts, ka negaisa mākoņi vietām nesīs ļoti stipras lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām līdz 20 metriem sekundē. Iespējama arī krusa. Dienas turpinājumā negaisi veidosies arī citos Latvijas reģionos, tomēr to ietekme būs lokāla. Dažviet negaisi turpināsies arī naktī.

Iedzīvotājiem jābūt gataviem ļoti stipram pērkona negaisam, lai varētu sevi pasargāt no zibens. Iespējamas krasas vēja brāzmas, krusa un lietusgāzes, kas izraisa teritorijas applūšanu. Nolauzti koku zari, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu. Gaidāmi īpašumu bojājumi, traucēta transporta kustība un āra aktivitātes. Ieteicams meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Gaiss sakarsīs līdz +30…+34°, nedaudz vēsāks būs vien vietām piekrastē, tur +25…+29°. Spēkā brīdinājums par ekstremāli stipru karstumu!

Dienas vidū un pēcpusdienā ultravioletā starojuma intensitāte būs vidēja līdz augsta, tādēļ jāuzmanās ilgstoši uzturoties saulē ar atklātām ķermeņa daļām un jāvalkā galvas segas!

Rīgā dienā mākoņi mīsies ar sauli un pēcpusdienā, kā arī vakarā gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +31…+33°.

Līdz pat darba nedēļas beigām Rīgā saglabāsies ekstremāli karsts laiks. Pēcpusdienas stundās gaiss sakarsīs līdz +32...+34°, gaidāmas arī tropiskās naktis - gaisa temperatūra nepazemināsies zem +20°.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu