Policija komentē situāciju par lūgumu ģimenes ārstam Latgalē viltot Covid-19 vakcinācijas faktu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Syda Productions/shutterstock.com

Valsts policija (VP) skaidro situāciju saistībā ar lūgumu ģimenes ārstam Latgalē viltot Covid-19 vakcinācijas faktu, liecina VP ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Komunikācijas zinātnes doktore Olga Procevska sociālajā medijā rakstīja, ka viņas māte, kura ir ģimenes ārste Latgalē, bija saņēmusi lūgumu viltot Covid-19 vakcinācijas faktu, taču VP esot atteikusi ierosināt krimināllietu.

Procevska akcentēja, ka viņas mamma, saņemot šāda veida lūgumu, bija vērsusies VP, savā iesniegumā norādot iesaistītās personas vārdu un uzvārdu, bet kriminālprocess netika ierosināts.

VP savā atbildes rakstā zem Procevskas ieraksta "Twitter" uzsvēra, ka situācija tiks noskaidrota un precizēta.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pie Procevskas raksta atstājis ziņu, ka par gadījumiem, kad medicīnas darbiniekiem piedāvāts viltot Covid-19 vakcinācijas sertifikātu apmaiņā pret naudu vai citiem prettiesiskiem labumiem, ir jāziņo KNAB.

Kanāls "ReTV" informē, ka Latvijā pieaug pieprasījums pēc viltotiem vakcinācijas sertifikātiem. 

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijā saņemti vairāki satraukti kolēģu ziņojumi – pacienti sūtot e-pasta vēstules, kurās piesolot atlīdzību par neīstu vakcinācijas apliecinājumu.

ReTV Ziņām zināms, ka vienā no Vidzemes vakcinācijas centriem kāda paciente apmaiņā pret viltotu sertifikātu centusies darbiniecei piedāvāt 50 eiro. Sociālajos medijos arvien biežāk izskan, par kādām cenām var iegādāties viltotos sertifikātus: Rīgā – 500 līdz 600 eiro, Latgalē – no 120 līdz 250.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu