"Es neatvainošos par to, kas esmu." Anglijas zvaigzne Markuss Rešfords pārtrauc klusumu par pārciesto rasismu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Markuss Rešfords
Markuss Rešfords Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola izlases uzbrucējs Markuss Rešfords komentējis pēc Eiropas čempionāta fināla saņemtos rasistiskos apvainojumus.

Anglijas valstsvienība pirmdien, 12. jūlijā, Eiropas futbola čempionāta finālā pēcspēles sitienu sērijā piekāpās Itālijas izlasei.

Jau iepriekš ziņots, ka "pendeli" netrāpījušie Anglijas futbolisti Džeidons Sančo, Bukajo Saka un Markuss Rešfords tiešsaistē saņēmuši daudz rasistisku aizvainojumu.

23 gadus vecais Rešfords savā "Instagram" kontā komentējis šo situāciju. Viņš norādīja, ka pēc aizvadītās sezonas klubu līmenī, ko viņš pats raksturoja kā ne pārāk izdevušos, viņam pēcspēles sitienu sērijā pietrūkusi pārliecība.

"Ieskrienoties mēģināju nedaudz ietaupīt laiku un rezultāts nebija tas, ko vēlējos. Es jutu, ka pievīlu komandas biedrus. Es jutu, ka pievīlu visus. "Pendele" bija viss, ko no manis prasīja. Es tās situ miegā. Kāpēc es nevarēju iesist tieši šo?"

Rešfords arī uzsvēra, ka ar šā Anglijas izlases modeļa spēlētājiem ir izveidojis nesalaužamu saikni. Viņš norādīja, ka saprot kritiku par neiesisto "pendeli", bet nav gatavas uzņemt rasistiskus aizvainojumus.

"Es varu uzņemt kritiku par savu sniegumu. Manis izpildītais sitiens nebija pietiekami labs. Bet es neatvainošos par to, kas es esmu un no kurienes nāku. Nekad neesmu juties lepnāks kā tad, kad uz savā krūtīm nēsāju trīs lauvas," rakstīja Rešfords.

Anglijas Futbola asociācija (FA) jau uzreiz pēc minētā rasisma skandāla nāca klajā ar paziņojumu, ka šo lietu izskatīs padziļinātāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu