Video ⟩ Ar ko jārēķinās personām, kas nav ieguvušas Covid-19 sertifikātu? MK informē par nolemto (52)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš kopīgās ar Francijas prezidentu preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš kopīgās ar Francijas prezidentu preses konferences laikā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Trešdien, 14. jūlijā, Ministru kabinets sprieda par darba devēja tiesībām atlaist Covid-19 sertifikātu neieguvušus darbiniekus. 

Sēdē tika skatīti Tieslietu ministrijas sagatavotie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, ar kuriem plānots paredzēt darba devēja tiesības atlaist Covid-19 sertifikātu neieguvušus darbiniekus.

Lai īstenotu valsts pienākumu nodrošināt epidemioloģiski drošu pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, Ministru kabinets 6. jūlijā uzdeva Tieslietu ministrijai sadarbībā ar Veselības ministriju, Labklājības ministriju, Ekonomikas ministriju un Finanšu ministriju līdz šodienai sagatavot nepieciešamos grozījumus normatīvajā regulējumā, nosakot pienākumus darba devējiem un iedzīvotājiem.

Plānots, ka darba devējam būs pienākumus nepakļaut paaugstinātam inficēšanās riskam sabiedrības grupas, kam ir īpaši augsts risks saslimt ar Covid-19. Tāpat būs jānodrošina epidemioloģiski droši pakalpojumi klientiem un droša darba vide darbiniekiem ārstniecības, sociālās aprūpes un izglītības iestādēs. Lai to īstenotu, cilvēkam, kas sniedz pakalpojumu, būs jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Preses konferencē piedalījās:

  • Ministru prezidents Krišjānis Kariņš;
  • Veselības ministrs Daniels Pavļuts;
  • Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece;
  • Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina;
  • Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs;
  • Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors, Jānis Citskovskis.

Video: Ministru kabinets paziņo, vai darba devējs drīkst atlaist Covid-19 sertifikātu neieguvušus darbiniekus

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu