"Secinājumus esam izdarījušas." Tīna Graudiņa stāsta par pretiniecēm olimpiskajā turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa
Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejboliste Tīna Laura Graudiņa sarunā ar ziņu aģentūru LETA atklāja savu viedokli un novērtējumu par Tokijas olimpiskā grupu turnīra pretiniecēm.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Gštādē Latvijas duets Graudiņa/Anastasija Kravčenoka, kas bija izsēts ar desmito numuru, atkārtoja labāko sniegumu četru zvaigžņu turnīros, ieņemot ceturto vietu.

Astotdaļfinālā no Latvijas pāra rokas krita ar ceturto numuru izliktās amerikānietes Kellija Kleiza un Sāra Sponsila - 2-0 (21:19, 21:14), bet sestdien pusfinālā Graudiņa/Kravčenoka ar 1-2 (22:24, 21:18, 6:15) piekāpās Brazīlijas duetam Ana Patrisia Ramosa/Rebeka Kavalkanti Silva (6.).

Ar abiem pāriem nāksies spēlēt grupu turnīrā olimpiskajās spēlēs Tokijā.

"Secinājumus esam izdarījušas, it īpaši mūsu treneris Gustavu Roša. Viņš redzēja tās detaļas, kuras pirms spēlēm vēl ir jāuzlabo un jāpieslīpē," sarunā ar LETA saka Graudiņa.

"Mums ar Nastju bija ļoti labi sajust, kā ir cīnīties pret brazīlietēm, jo pret viņām ļoti ilgi nebijām spēlējušas, lai saprastu, kā pret viņām spēlēt Tokijā. Tas bija ļoti vērtīgs mačs," detaļās neieslīgstot, saka šīs sezonas ASV studentu čempionāta (NCAA) uzvarētāja, kura kopā ar pārinieci izbaudīja visus mačus Gštādē.

Turklāt ar brazīlietēm tika spēlēts Centrālajā kortā, kurā bija skatītāji, kas deva papildu emocijas pēc ieilgušās Covid-19 skatītāju pauzes.

Lūgta nosaukt Tokijas pretinieču plusus, Latvijas pāra bloķētāja uzsver, ka "amerikāniešu duets ļoti daudz uzbrūk ar otro pieskārienu. Spēle tādēļ ir neprognozējamāka un riskantāka. Līdz ar to, ja viņām tajā dienā viss izdodas, ir ļoti grūti tādai spēlei pretoties."

Savukārt brazīliešu lielākais pluss ir viņu auguma pārsvars un jauda.

"Viņas abas ir ļoti fiziski spēcīgas, viņas stipri un augstu sit uzbrukumā. Dažreiz visu izdarām pareizi un esam pareizajās vietās, bet viņas vienkārši uzsit tik stipri, ka bumbu nevar pacelt," skaidro Graudiņa, kura ir ļoti apmierināta ar jauno treneri brazīlieti Gustavu Rošu.

"Viņam ir skaidrs plāns un vīzija, kādā veidā viņš mūs grib trenēt un kādā veidā viņš vēlas, lai mēs spēlējam. Pati esmu priecīga par to, cik skaidri var redzēt, kā mūsu treniņi viens pret vienu izpaužas spēlēs. Pēdējā laikā tas ļoti organiski iekļaujas mūsu spēlē, ko īpaši parādījām Gštādē," trenera nopelnus slavē volejboliste.

Graudiņa un Kravčenoka Tokijā debitēs olimpiskajās spēlēs. Tāpat viņas būs pirmais sieviešu pāris no Latvijas, kas spēlēs olimpiskajos laukumos.

"Mēs, protams, priecāsimies par dalību Tokijā un izbaudīsim to," par startu Japānā saka Graudiņa. "Es teiktu, ka sacensībās mūsu pirmais mērķis ir tikt ārā no grupas. Diezgan daudz ko noteiks veiksmes faktors, bet no grupas ārā jātiek noteikti. Kā viss sakārtosies tālāk, redzēsim."

Graudiņa/Kravčenoka 26.jūlijā grupā spēlēs ar amerikānietēm, 28.jūlijā tiksies ar brazīlietēm, bet 31.jūlijā - ar Kenijas pārstāvēm Gaudensiju Makohu/Breksaidsu Hadambi.

Olimpiskās spēles Tokijā plānotas no 23.jūlija līdz 8.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu