Spānijā daudzos reģionos tiek atjaunoti Covid-19 ierobežojumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Daudzviet Spānijā tiek atjaunotas komandantstundas un citi Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi, valstij mēģinot ierobežot lipīgākā delta paveida gadījumu skaita pieaugumu, sevišķi jauniešu vidū, kuri nav vakcinējušies.

Katalonijas reģions trešdien lūdza tiesām atļauju ieviest nakts komandantstundu vissmagāk skartajās pilsētās, tostarp Barselonā.

Kaimiņos esošais Valensijas reģions jau ir saņēmis atļauju atjaunot komandantstundu 32 pilsētās.

Komandantstundas ieviešanai gatavojas arī Kantabrijas reģions valsts ziemeļos.

Katalonija, kas ir Spānijas Covid-19 gadījumu skaita pieauguma epicentrs, pēdējās dienās ir likusi sabiedriskos pasākumus beigt ne vēlāk kā pusstundu pēc pusnakts, kā arī ierobežojusi pulcēšanos dalībnieku skaitu līdz 10 cilvēkiem.

Covid-19 gadījumu skaits Katalonijā ir pieaudzis pēc naktsklubu atkalatvēršanas 21.jūnijā un skolu mācību gada beigām.

Inficēšanās ar Covid-19 vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem Katalonijā ir kāpusi līdz 3311 gadījumiem uz 100 000 cilvēkiem, salīdzinājumā ar valsts vidējo rādītāju - 437 gadījumiem uz 100 000 cilvēkiem visās vecuma grupās.

Katalonijā, kur dzīvo 7,7 miljoni cilvēku, pēdējās divās nedēļās ir diagnosticēti apmēram 80 000 jaunu inficēšanās gadījumu.

Pilsētu pašvaldības ir lūgtas ierobežot pieeju pludmalēm un parkiem, kas ir lielu pulcēšanos vietas, kopš Spānija maija sākumā atcēla valsts mēroga komandantstundu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu