"Komanda uzvarēja deviņus mačus no 60..." Jaunais Rīgas "Dinamo" treneris par gaidāmo KHL sezonu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" jaunais galvenais treneris Sergejs Zubovs atklāj, ka nākamsezon vēlas spēlēt agresīvu hokeju, vēsta KHL mājas lapa.

Jaunā KHL sezona Rīgas "Dinamo" komandai sāksies 2. septembrī ar maču pret Jaroslavļas "Lokomotiv". Šobrīd Rīgas klubs sastāvu principā jau ir nokomplektējis. Salīdzinājumam - šajā pat laikā pagājušogad rīdzinieki vēl oficiāli nebija panākuši vienošanos ar kluba galveno treneri.

Protams, Covid-19 pandēmijas dēļ situācija Rīgas klubam aizvadītajā starpsezonā bija ievērojami sarežģītāka. To izceļ arī jaunais Rīgas "Dinamo" treneris Sergejs Zubovs.

"Pagājušajā sezonā viņiem [Rīgas "Dinamo"] bija lielas problēmas Covid-19 dēļ. Tas iekoda visiem, bet vissāpīgāk tieši Eiropas komandām - "Dinamo" un "Jokerit". Hokejistiem nebija iespēju aizvadīt normālu treniņnometni. Bet es negribu skatīties pagātnē, bet gan nākotnē. Man patīk tas, kas mums šeit ir. Kārtīgi pastrādājām pāreju tirgū. Man jau gribas sākt darbu," saka Zubovs.

Krievu speciālists arī atklāj, ka treniņnometnēs izmanto metodes, kuras iemācījās spēlētāju dienās, tomēr viņš uzsver, ka svarīgākais būs tieši psiholoģiskais aspekts.

Zubovam arī tika vaicāts, ko nākamajā sezonā fani un apskatnieki var sagaidīt no Rīgas "Dinamo". Viņš norādīja, ka ļoti svarīgs aspekts būšot fanu atgriešana tribīnēs: "Rīga ir liela pilsēta, kurā ļaudis mīl hokeju. Arēnā to var just - fani zina, kā atbalstīt komandu. Mums vajag fanus atgriezt tribīnēs. Mēs spēlēsim agresīvi, it sevišķi savā laukumā. Mēs nenosēdīsimies [aizsardzībā] un negaidīsim tikai uz pretinieku kļūdām."

Aizvadītajā sezonā, kā jau minēts, Rīgas komandu negatīvi ietekmēja dažādi apstākļi, tomēr nevar noliegt, ka "Dinamo" aizvadīja statistiski vājāko KHL sezonu savā pastāvēšanas vēsturē.

Arī Zubovs saprot, ka no absolūtas pastarītes izslēgšanas spēļu komandu izveidot nav pats vieglākais uzdevums.

"Pagājušajā sezonā komanda uzvarēja deviņus no 60 mačiem... Protams, gribam iekļūt "play-off" un tur aizkļūt pēc iespējas tālāk, bet tas ir garš ceļš. Vienkārši katru dienu jākļūst labākiem," sacīja Zubovs.

KHL 2021./22.gada sezonas pēdējā spēle plānota 1.martā. Trīs dienas vēlāk sāksies izslēgšanas spēles. Ja KHL finālā būs nepieciešamas septiņas spēles, tā tiks aizvadīta 30.aprīlī.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu