Omskas ciema iedzīvotāji vērsušies pie Merkeles ar lūgumu saremontēt galveno ielu (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Angela Merkele.
Angela Merkele. Foto: EPA/Scanpix

Krievijā Omskas apgabala ciema iedzīvotāji, kas jūnijā vērsās pie Vācijas kancleres Angelas Merkeles ar lūgumu salabot ciema galveno ielu, saņēmuši atbildi no Vācijas federālās kancelejas, medijam "Sibir.Reaļii" pavēstīja Troickas pašvaldības deputāte Irina Drozdova.

Vācijas varasiestāžu pārstāve Nadīne Vahtere pateikusies par vēstuli un lūgusi ar izpratni izturēties pret to, ka kanclere "nevarēs atbildēt personīgi lielā iesniegumu skaita dēļ".

"Es saprotu, ka jūs esat ļoti neapmierināti ar galvenās ielas stāvokli jūsu dzimtajā ciemā. Tomēr iejaukšanās citu valstu vietējo varas struktūru darbībā neietilpst Vācijas kancleres uzdevumos," teikts vēstulē.

"Lūdzu ar izpratni izturēties pret to, ka kancleres kundze jūsu lūguma lietā šajā situācijā nevar spert nekādus efektīvus soļus. Mums ir ļoti žēl, ka nevaram nekādā veidā palīdzēt."

Ciema iedzīvotājiem arī ieteikts vērsties Starptautiskās Vācu kultūras savienības Maskavas birojā.

Kā norādīja Drozdova, kas bija sākotnējā aicinājuma iniciatore, ciema iedzīvotāji ar atbildi ir apmierināti, jo gaidījuši "atrakstīšanos Krievijas ierēdņu garā", bet šajā gadījumā saņēmuši argumentētu atbildi.

Turklāt ciema iedzīvotāji ir pārliecināti, ka asfalts uz ciema ceļa ar vietējo varas pārstāvju lēmumu tomēr parādīsies, un "tas notiks, tikai un vienīgi pateicoties Merkelei", sacīja ciema deputāte.

"Ierēdņi, saņēmuši burvju spērienu mūsu aicinājuma formā, kas bija adresēts Vācijas kanclerei, pamodās no komas un uzreiz apsolīja, ka 2022.gadā mums ceļš tiks uzbūvēts," skaidroja Drozdova.

Jūnija sākumā Verhņijkarbušas iedzīvotāji nosūtīja Vācijas kanclerei divus vēstījumus - vienu elektroniskā un otru tradicionālās pasta vēstules formā -, kā arī ierakstīja kanclerei adresētu video vēstījumu, kas tika publicēts medija "Sibir.Reaļii" vietnē.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu