FOTO un VIDEO ⟩ Vācijā spēcīgos plūdos vismaz 59 cilvēki gājuši bojā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bojāgājušo skaits postošajos plūdos, kas izcēlušies Vācijā, ceturtdien sasniedzis vismaz 59 cilvēkus, bet daudzi cilvēki joprojām skaitās bez vēsts pazuduši, ziņo policija.

Plūdos, kādi Vācijā nav pieredzēti kopš Otrā pasaules kara, vissmagāk cietušas Reinzemes-Pfalcas un Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes valsts rietumos.

Neierasti spēcīgās lietusgāzes skārušas arī kaimiņos esošo Luksemburgu, Nīderlandi un Beļģiju, kur gājuši bojā vismaz astoņi cilvēki.

Tikai Ārveileres apkārtnē Reinzemē-Pfalcā gājuši bojā 19 cilvēki. Citviet šajā federālajā zemē atrasti vēl deviņi bojāgājušie, bet policijas pārstāvis iepriekš aģentūrai AFP stāstīja par vismaz 70 bez vēsts pazudušajiem.

Par 15 bojāgājušajiem ziņo no Eiskirhenes Ziemeļreinā-Vestfālenē, bet kopējais upuru skaits šajā federālajā zemē sasniedzis jau 31 cilvēku.

Tostarp četri cilvēki gājuši bojā arī Šuldā, kas atrodas uz dienvidiem no Bonnas. Tur plūdu ūdeņi aizskalojuši sešas mājas, pavēstījis Koblencas policijas pārstāvis.

Arī citviet reģionā applūdušajos māju pagrabos atrasti vairāki mirušie.

Izmisušajiem iedzīvotājiem daudzviet nācies meklēt patvērumu uz māju jumtiem, un viņu glābšanā iesaistīti helikopteri.

Kanclere Angela Merkele, kas šobrīd atrodas vizītē Vašingtonā, atzinusi, ka viņa ir "šokēta" par postījumu apmēriem, kā arī pateikusies "nenogurdināmajiem brīvprātīgajiem un glābšanas dienestu darbiniekiem".

Ziemeļreinas-Vestfālenes zemes premjerministrs Armīns Lašets, kuru konservatīvie pirms septembrī gaidāmajām Bundestāga vēlēšanām izvirzījuši kā kandidātu uz kanclera amatu, ārkārtējās situācijas dēļ paša zemē atcēlis Bavārijā paredzēto tikšanos ar viņa vadīto kristīgo demokrātu (CDU) vietējās māsaspartijas Kristīgi sociālās savienības (CSU) līderiem.

Reinzemes-Pfalcas Vides ministrija brīdina, ka, lietum turpinoties, ūdens līmenis Reinā un Mozelē var celties vēl vairāk.

Tikai Ziemeļreinā-Vestfālenē bez elektroapgādes palikuši aptuveni 200 000 mājsaimniecību.

Leverkūzenē strāvas piegādes pārtraukuma dēļ nācies no slimnīcas evakuēt 468 pacientus.

Glābšanas darbu laikā Altenā un Verdolā gājuši bojā divi ugunsdzēsēji.

Policija izveidojusi "karsto līniju" ziņojumiem par pazudušajiem, un iedzīvotāji aicināti iesūtīt videoierakstus un fotogrāfijas, kas varētu palīdzēt meklēšanā.

Bundesvērs uz abām vissmagāk skartajām zemēm nosūtījis 400 karavīru, lai sniegtu atbalstu glābējiem.

Arī Beļģiju pēdējo dienu laikā piemeklējušas spēcīgas lietusgāzes. Vissmagāk cietušas Ljēžas un Namīras provinces, bet Spa kūrortpilsēta ir pilnībā applūdināta.

Ceturtdien Ljēžas varasiestādes aicinājušas Māsas krastā esošo apkaimju iedzīvotājus steigšus evakuēties.

No Šofontēnas nācies evakuēt gandrīz 1800 cilvēkus, ziņo laikraksts "Le Soir".

Dzelzceļu operators "Infrabel" paziņojis, ka, ņemot vērā pastāvošo risku, valsts dienviddaļā apturējis vilcienu satiksmi.

Par lieliem postījumiem ziņo arī no Limburgas provinces Nīderlandes dienvidos.

Video: Plūdi Vācijā 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu