FOTO ⟩ Mākslinieces Gundegas Dūdumas personālizstādes atklāšanas pasākumā pulcējas sabiedrības krējums (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

14. jūlija vakarā kādā Rīgas viesnīcas jumta terasē māksliniece Gundega Dūduma atklāja personālizstādi un pulcēja gan mākslinieces pastāvīgos klientus no Latvijas, Krievijas, Francijas un Ņujorkas, kā arī vietējās slavenības.

Viesu vidū bija tādas personības kā māksliniece Ieva Bondare ar kungu Mārtiņu Bondaru, "Trentini" salona īpašnieku pāris Agnese un Mareks Nemmes, rakstniece un bestselleru autore Karīna Račko, "Signet" bankas akcionāre Irīna Pīgozne ar ģimeni un Spānijas Vēstniece Latvijā, Susana Kamara Angulo kundze ar vīru.

Viesu vidū uzmirdzēja arī stiliste, modele Sintija Selicka-Užane ar vīru, influencere Viktorija Pandei, cepuru dizaineris Kaspars Blūms-Blūmanis Miņins (Kašers) ar vīru Jāni Miņinu Blūmu-Blūmani un daudzi citi.

Par muzikālo vakar baudījumu rūpējās viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Latvijā – Kaspars Zemītis.

Vakara gaitā viesi tika cienāti ar smalkām uzkodām, kuras bija sarūpējis viesnīcas restorāna jaunais šefpavārs, spānis Havjērs Lopes (Javier Lopez).

Mākslas darbos Gundega atspoguļo savus emociju iespaidus kurus iegūst emociju pasaules sīkumos – mūzikā, smaržās, situācijās, filmās un ceļojumos. Gundegas darbi ir krāsu un dažādu kontrastējošu materiālu bagāti. Ja Gundega varētu būt jebkāds materiāls, viņa būtu zelts kombinācijā ar ogli. Abi materiāli daudz dominē viņas darbos.

Domājot par šo izstādi, Gundega iedvesmojās no dokumentālās filmas par Frīdu Kalo. Viņu fascinēja piesātinātā krāsu palete Kalo darbos un ideja par "Viva la Vida".

"Viva la Vida" ir ļoti svarīgs mākslas darbs, jo ir zināms, ka tā ir pēdējā Frīdas Kalo glezna. Neskatoties uz viņas veselības pasliktināšanos, šī darba nosaukums ir veltījums dzīvībai.

Gundegu aizrāva divas nozīmes, kas slēpjas aiz šī populārā "Viva la Vida" izteiciena. "Lai dzīvo dzīve" ir viens veids kā uz to skatīties, tomēr pastāv arī ne tik pozitīva šī teiciena pēcgarša, jo dzīve mēdz būt arī gara un grūta.

Tāpat kā Gundegā plūst gan latviešu, gan arābu asinis, māksliniece ir pārliecināta, ka stāstam vienmēr ir divas puses. Gundegu var noraksturot arī citāts "es esmu mākslinieks, un es tā redzu!".

Gundegas māksla dzirkst un maģiski apbur, gluži kā šampanietis. 1996. gadā māksliniece pabeidza Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolu un devās studēt glezniecību uz "Hochschule für Grafik und Buchkunst" Vācijā, kā arī pabeidza Latvijas Mākslas akadēmiju. Gundegai ir daudz personālizstāžu Latvijā, Krievijā un Vācijā, un viņas gleznas ir atrodamas daudzās privātkolekcijās visā pasaulē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu