Latvijā uz laiku nebūs iespējams potēties ar "Johnson&Johnson" vakcīnām (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: DIRK WAEM/AFP

Vakcinācijas punktos tuvākās nedēļas laikā iedzīvotājiem potēties pret Covid-19 pamatā piedāvās ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" vakcīnām, informē Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Šobrīd noliktavās "Johnson & Johnson" vakcīnu krājums ir beidzies, jo visas līdz šim pieejamās šī ražotāja potes tika nogādātas vakcinācijas punktos, un faktiski ir realizētas.

Līdz ar to nodaļā aicina iedzīvotājus, kas izvēlējušies "Johnson & Johnson" vakcīnu, sazināties ar vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju, lai pārliecinātos, vai to krājumos vēl ir pieejamas šī ražotāja vakcīnas.

Nākamā "Johnson & Johnson" vakcīnu piegāde - 19 000 devas - gaidāma ne ātrāk kā nākamās nedēļas otrajā pusē. Tiklīdz notiks šo vakcīnu piegāde, tās pēc veiktajiem pieprasījumiem tiks sadalītas vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem, kā arī sabiedrība par tiks operatīvi informēta.

Nodaļā arī atzīmē, ka šobrīd vakcinācijas procesa nodrošināšanai Latvijā ir pieejamas šādas vakcīnas: 387 960 devas "Pfizer"/"BioNTech", 87 450 devas "Moderna" un 198 750 devas "AstraZeneca". Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu Latvija piecām valstīm ziedos 165 600 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas devu.

Šonedēļ izbraukuma vakcinācijas pret Covid-19 notiks Smiltenē, Krāslavā, Rundāles pilī, Kuldīgā, Cēsīs un Aucē. Izbraukuma vakcinācija notiek bez iepriekšējā pieraksta, tās organizēšanā iesaistās gan pašvaldības, gan vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji, gan Nacionālie bruņotie spēki.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu