Saeima nesteidzas lemt par obligātu vakcināciju vairākām nozarēm (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto.
Saeimas sēde. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Saeima nesteidzas lemt par obligātu pienākumu vakcinēties vairākās nozarēs strādājošajiem – parlamenta nākamā sēde plānota tikai pēc trīs nedēļām, turklāt jaunais regulējums, visticamāk, netiks ieviests līdz pat rudenim, jo opozīcija apņēmusies uz diviem mēnešiem apturēt likuma izsludināšanu, vēsta raidījums TV3 Ziņas.

Atbalstot likuma labojumus, kas nosaka obligātu vakcināciju vairākās nozarēs strādājošajiem un paredz tiesības nevakcinētos atlaist, ja potes nebūs saņemtas līdz pirmajam oktobrim, valdība Saeimu vakar aicināja izmaiņas pieņemt steidzami.

Taču parlamenta vadība steigties neplāno. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece nākamo sēdi gatavojas sasaukt tikai augusta sākumā. Kāds ir vilcināšanās iemesls, Mūrnieces birojā komentārus nesniedza. Tiesa, koalīcijas partneri trauksmi par to neceļ. Savukārt bažas varas partijām rada opozīcijas deputātu rīcība.

Opozīcija sola nodrošināt vismaz 34 deputātu atbalstu, lai prezidents likuma izsludināšanu apturētu uz diviem mēnešiem.

Pēc likuma apturēšanas jāsāk parakstu vākšana par referenduma rīkošanu. Tas notiks, ja divu mēnešu laikā būs parakstījusies vismaz desmitā daļa pilsoņu jeb aptuveni 150 000 cilvēku.

Premjera partija sola vēl runāt ar opozīciju, cerībā novērst likuma torpedēšanu.

Bet veselības ministra pārstāvētajā partijā pieļauj, ka var nākties meklēt citus risinājumus, lai jauno regulējumu iedzīvinātu bez vilcināšanās.

"Jāizvērtē droši vien alternatīvu scenāriju iespējamība, jo, protams, spriežot pēc paziņojumiem, ir augsta varbūtība, ka šie 34 paraksti par atlikšanu būs. Un tas nozīmē, ka divus mēnešus faktiski likums spēkā nestāsies," sacīja deputāts Juris Pūce (AP).

Kopš neatkarības atjaunošanas tiesības apturēt likuma izsludināšanu deputāti izmantojuši tikai dažos gadījumos. Iepriekšējo reizi tas notika pagājušā gada sākumā, kad parakstu vākšanu sāka, lai ierosinātu referendumu par izmaiņām likumos saistībā ar Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. Par to parakstījās tikai aptuveni seši tūkstoši cilvēku, tāpēc referendumu nerīkoja.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu