Video ⟩ "Sliktākā gadījumā šis lēmums nevakcinēties var nogalināt pacientu." Ārsts komentē obligāto potēšanos (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vidzemes slimnīca. Ilustratīvs attēls.
Vidzemes slimnīca. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Covid-19 sertifikāts būs obligāts mediķiem, sociālās aprūpes darbiniekiem un izglītības nozarē strādājošajiem, lēmis Ministru kabinets. Šis fakts satrauc nozarēs strādājošos, vēsta raidījums "Panorāma".

Raidījumam aprūpes centru pārstāvji norādījuši, ka ir nostādīti ķīlnieka lomā, jo pēc pašreizējiem datiem aina nav iepriecinoša, piemēram, Rīgas sociālās aprūpes centra "Mežciems" vadītājai darbs būtu jāuzsaka pusei darbinieku.

Šobrīd tiek rīkotas sapulces un norit plašs skaidrojošais darbs. Vairāk nekā 90% iemītnieku ir vakcinējušies pret Covid-19, darbinieki krietni mazāk - vakcīnu saņēmuši 40% no 154 darbiniekiem.

Vakcinētās aprūpētājas norāda, ka tas jādara kaut vai klientu dēļ, jo ikdiena paiet ciešā kontaktā.

"Man nevienu negribētos atbrīvot tikai tāpēc, ka viņš nav vakcinēts,"

norāda Rīgas sociālās aprūpes centra "Mežciems" direktore Solvita Rudoviča. Visiem ir iespēja vakcinēties uz vietas ar kādu no četrām Latvijā pieejamajām vakcīnām.

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīcā (RAKUS) potējušies vairāk nekā 70% darbinieku. Tiem, kas nav vakcinējušies vai pārslimojuši Covid-19, jāveic testi.

"Šobrīd testus apmaksā valsts. Nodokļu maksātāji, kas samaksājuši par vakcīnām, nodokļu maksātāji, kas maksā kompensācijas uzņēmējiem, maksā arī par testiem tiem, kas nevakcinējas, kas manā izpratnē ir ārkārtīgi nepareizi," norāda RAKUS valdes loceklis Haralds Plaudis.

"Šeit var arī apelēt pie personāla sirdsapziņas vai veselā saprāta, jo man nav saprotams, kā māsa vai jebkura ārstniecības persona var doties pie pacienta, saprotot, ka viņa rīcība vai viņa lēmums var ietekmēt ārstēšanas procesu un gala iznākumu.

Sliktākā gadījumā šis lēmums nevakcinēties var nogalināt pacientu, tas ir absurds."

Video: raidījuma "Panorāma" sižets

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu