"Mavericks" jaunais treneris nāk klajā ar komentāriem par Kristapu Porziņģi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien, 15. jūlijā, preses konferenci aizvadīja Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans un jaunais galvenais treneris Džeisons Kids. Preses konferences gaitā abi kungi pozitīvi izteicās par latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi.

Latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis par savu sniegumu šīs sezonas izslēgšanas mačos saņēma krietnu devu kritikas gan no apskatnieku, gan fanu puses.

Tomēr, līdzīgi kā pēc "play-off" mačiem teica pats Porziņģis, arī "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans norādīja, ka latvietis vienkārši pildījis savu lomu: "Manuprāt viņš tika negodīgi kritizēts. Izslēgšanas spēlēs viņš darīja tieši to, kas no viņa tika prasīts."

"Mavericks" īpašnieks arī atklāja, "play-off" laikā Porziņģi aizstāvējis pat savas ģimenes lokā, kritizējot un labojot savu dēlu par viņa viedokli sakarā ar latvieša sniegumu. 

Dalasas vienība šajā starpsezonā taisīja "ģenerāltīrīšanu" vadības līmenī. Tā rezultātā nomainīts tika arī ilggadējais kluba galvenais treneris Riks Kārlails. Viņa vietā pie "Mavericks" stūres stājās kluba leģenda Džeisons Kids.

Sezonas gaitā nereti izskanēja runas, ka Porziņģis un Luka Dončičs ne pārāk labi sader kopā gan laukumā, gan ārpus tā. Tomēr Kids ir pārliecināts, ka tā nav taisnība.

"Mēs esam priecīgi par to, ka Porziņģis būs vesels. Domāju, ka arī viņš ir priecīgs un gatavs strādāt. Jūs redzēsiet citu KP versiju. Šī viņam būs pozitīva vasara. Viņš ir vesels. Manuprāt, viņš ar Luku perfekti sader kopā. Viņam ir tādas prasmes, kādas daudziem šajā līgā nav. Kā treneris es esmu ļoti priecīgs par iespēju strādāt ar viņu," sacīja Kids.

Porziņģis aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 20,1 punktu un 8,9 atlēkušajām bumbām. Savukārt izslēgšanas spēlēs latvieša sniegums ievērojami kritās - septiņos mačos pret Losandželosas "Clippers" liepājnieks caurmērā atzīmējās ar 13,1 punktu un 5,4 bumbām zem groziem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu