Ekskluzīvi "Apollo.lv" Rūdolfs Plēpis: Lai atgūtu redzi, būs nepieciešams lūgt vēl palīdzību (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: «Apollo»/R.Oliņš

Tautā mīlētais aktieris Rūdolfs Plēpis šobrīd ir pozitīvu emociju un cerību piepildīts, ka viņam radīsies iespēja, lai varētu veikt redzes atjaunošanas operāciju. Lai arī daļa summas jau saziedota, vēl ir nepieciešami līdzekļi. Aktieris šobrīd ir pilnībā zaudējis redzi un saka lielu paldies savai jaunākajai meitai Viktorijai, kas uzņēmusies rūpes par tēti.

Sarunā ar Apollo.lv aktieris Rūdolfs Plēpis stāsta, ka, lai arī kā viņš pats to nevēlas, bet tomēr apņēmies vērsties pie labdarības organizācijas "Ziedot.lv", lai uzrunātu savus talanta cienītājus un kopīgiem spēkiem savāktu nepieciešamo naudas summu redzes atjanošanas operācijai.

"Tagad ar meitu domājam, ko darīt un kā rīkoties. Tādu operāciju, kā man nepieciešams, taisa tikai Vācijas pilsētā Frankfurtē pie Mainas un Krievijā, Maskavā. Tā ir ļoti komplicēta un sarežģīta operācija. Latvijā šādas operācijas diemžēl netiek veiktas.

Meita jau visu ir izpētījusi. Frankfurtē mani ņem pretī uzreiz. Viņi ir ļoti atsaucīgi un paši atzvanīja. Tagad ir jādomā, ko ar to naudiņu darīt un kur ērtāk veikt šo operāciju – Krievijā vai Vācijā? Tas tomēr prasa ievērojamus līdzekļus – vairākus tūkstošus, lai aizbrauktu.

Man ir nepieciešama redzes atjaunošanas operācija un arī viens pats nevaru doties tik tālā ceļā, jo es jau neredzu.

Pagaidām esmu gaidīšanas režīmā. Tad redzēsim, kā būs! Pagaidām kaut kāda naudiņa ir saziedota fondā "Rampa A ", bet ar to vēl nepietiek operācijai. Problēma, kas mani skārusi, ir diezgan liela. Jālūdz Dieviņš, lai viss atrisinās," par veselības problēmām sarunā ar "Apollo.lv" pastāsta aktieris.

Optimismu šajā situācijā Rūdolfs Plēpis nav zaudējis. Viņš ir bezgala pateicīgs savai jaunākajai meitai Viktorijai, kas tēti uzņēmusi savās mājās un rūpējas par viņu.

"Pa dienu meita ir darbā. Līdzko viņai ir brīvāks laiks, tad viņa interesējas un kārto jautājumus, kas saisīti ar manu redzes atjaunošanu. Es vispār neredzu, tādēļ nevaru ne lasīt, ne raksīt. Pateicoties meitai, varu arī iziet ārā pastaigāties. Es bez viņas nevaru spert ne soli. Viktorija ir mans vienīgais mierinājums. Tāpēc zināmā mērā esmu pat drošs, jo zinu, ka mani atbalstīs un palīdzēs.

Nu ko lai dara? Katram savs liktenis. Es jau te pirms nedēļas pārdzīvoju, ka mūsu jaunais vārtsargs (Matīss Edmunds Kivlenieks;- red.piez.) aizgāja mūžībā.

Nodomāju, ak Dievs, padomājiet, kāds cilvēkam liktenis. Vienmēr sava situācija ir jāsalīdzina ar citiem cilvēkiem, kam iet vēl grūtāk. Tāpēc es nevaru čīkstēt. Kaut kā tas ir jāpārcieš. Ļoti ceru, ka vēl izdosies savākt nepieciešamo summu, jo degunu nokāris neesmu, bet situācija ir diezgan nopietna," tā aktieris.

Žurnāls "Kas jauns" šajā pavasarī vēstīja, ka ar Latvijas Teātra darbinieku savienības fonda "Rampa A" starpniecību Rūdolfa Plēpja redzes atgūšanai, ir saziedoti 14 212 eiro. Taču ar šo summu vēl nepietiek, lai segtu nepieciešamās operācijas izmaksas.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu