Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ Jānis Jarāns: "Esmu mierīgs un baudu dzīvi!"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latviešu aktieris, komiķis un producents Jānis Jarāns sarunā ar "Apollo.lv" nesūrojas par aizvadīto pandēmiju un ierobežojumiem, jo pēc vairāku gadu skriešanas un darbošanās dažādos radošajos projektos, viņš varējis mierpilni ievilkt elpu jeb atpūsties. Tāpat arī šajā laikā viņš saņēmis pensionāra statusu. Taču līdz ar pasākumu un pulcēšanās ierobežojumu mazināšanos, aktieris jau atkal atgriezies pie darbiem. Šobrīd viņš atrodas Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur filmējas.

Filmēšanās process Tallinas vecpilsētā Jānim Jarānam ieplānots dažas dienas: "Piedalos Tallinas universitātē studējoša latviešu studenta diplomdarbā – filmā. Četras stundas ceļā un esam Tallinā ar visu filmēšanas brigādi."

Vaicājot, kā tautā mīlētais aktieris pārlaidis pandēmiju un ierobežojumus, viņš ir priecīgs, ka varējis atpūsties šajā laikā.

"Visus gadus biju skrējis kā vāvere ritenī bez brīvdienām. Un vēl paspēju pirms pandēmijas ieskriet izrādē "Seko seniors" (smejas). Tā gan nav izrāde, bet mana reālā dzīve. Esmu kļuvis par pensionāru un saņemu pensiju," tā aktieris.

Lai gan tik neticami, ka allaž ar humoru apveltītais un spriganais aktieris, varētu pārkāpt senioru gadu slieksnim, arī viņš pats teic, ka grūti noticēt šādam faktam.

"Es arī biju šokā, kad man piezvanīja no VSAA (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra; - red. piez.) un paziņoja to. Es neizpratnē pārvaicāju vēlreiz, lai noskaidrotu, no kurienes man zvana.

Viņi atbildēja, vai es netaisos iet pensijā? Uz ko izbrīnīts atteicu, pa kuru laiku, lai eju pensijā!

Bet viņi tik noteica, ka esmu jau pensijā. Johaidī...beidzot varu baudīt savus darba augļus un mierīgi atpūsties," humorpilno sarunu par pensionāra statusa iegūšanu atstāsta aktieris.

Tiesa gan, nekāda atpūta un mierpinās vecumdienas Jānim Jarānam nav nemaz prātā. Viņš filmējas dažādos kino projektos, filmu un multfilmu ieskaņošanā. Savukārt jau nākamajā nedēļā aktieris sāk filmēties kādā latviešu kino filmā.

"Uz lielajām lomām neeju, jo mana zvaigžņu stunda jau sen ir garām. Man jāpriecājās par katru darbiņu, ko piedāvā. Un viss jau ir atkarīgs no paša, kā pieeju katrai lomai. Es pieeju ikvienai lomai nopietni un atbildīgi un nedaru to tikai tādēļ, lai nopelnītu pārdesmit eiro.

Jau rudenī būs mūzikls Daugavspils teātrī. Pabeidzām iestudēt skaistu izrādi - Oļega Šapošņikova režijā tapušo komponista Valta Pūces mūziklu "Pa Laimes lāča pēdām", kurā piedalās ne tikai aktieri, bet arī dejotāji un kori. Vienu vārdu sakot, kārtīgs mūzikls.

Iestudējām to un ielikām tā teikt ledusskapī, lai gaidītu septembri un oktobri, kad sāksim to rādīt skatītājiem. Tā kā muzikālā izrāde ir tik apjomīga ar lielām dekorācijām, to izrādīsim Daugavpils teātrī un viesizrādes pagaidām nav ieplānotas. Ja nu vienīgi varbūt paviesosimies Latvijas Nacionālajā teātrī ar vienu izrādi!? Vēl nav zināms.

Rudenī arī piedalīšos jauniestudējumā, ko izrādīs teātra klubs "Austrumu robeža". Tā kā darbu ir pāri galvai. Izrāžu grafiks jau vēl nav noteikts, to zināsim, kad valdība pieņems lēmumu, vai varam pulcēties, vai arī liekam sejas maskas un sēžam mājās. Tas viss vēl ir miglā tīts.

Es gan par to visu tik ļoti nepārdzīvoju, jo man patīk baudīt dzīvi.

Teikšu godīgi, man ļoti patika šis pandēmijas laiks. Nekur nebija jāskrien. Paklausījos arī, ko gudri cilvēki teica, ka jābūt mierīgam un jāizbauda dzīve, kamēr to vēl var," sarunā ar "Apollo.lv" pastāsta Jānis Jarāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu