VIDEO ⟩ "Blue Jackets" vārtsargu treneris nāk klajā ar emocionālu uzrunu Matīsa Kivlenieka bēru ceremonijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: Ekrānšāviņš no LTV video

Ceturtdien, 15. jūlijā, Matīsa Edmunda Kivlenieka bēru ceremonijā emocionālu uzrunu teica Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu treneris Menijs Legass.

Kivlenieks traģiski gāja bojā 4. jūlijā, kad viņam krūtīs ietriecās neveiksmīgi izšauta pirotehnikas raķete.

Traģiskais negadījums notika Mičiganas štata Novi pilsētā, Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargu trenera Menija Legasa meitas kāzu ballītē.

Bēru ceremonijā ar īsu, bet spēcīgu runu uzstājās arī Kivlenieka draugs un kolēģis Elvis Merzļikins. Vairāk sakāmā šoreiz gan bija "Blue Jackets" vārtsargu trenerim Menijam Legasam, kurš manāmi cīnījās pret izplūšanu asarās.

Uzrunas ievadā Legass norādīja, ka Kivlenieks šādu bēru ceremoniju nebūtu gribējis, kam piekrita arī blakus stāvošais Merzļikins: "Viņš būtu gribējis, lai mēs izdzeram pa alum un ejam tālāk."

"Mičigana bija viņa otrās mājas. Daudzi no jums to nezina, bet kopš dienas, kad "Kivi" pievienojās "Blue Jackets", viņš katru vasaru nāca dzīvot ar mani un manu sievu. Viņš kļuva par mūsu dēlu un pārdzīvoja pandēmiju kopā ar mums. Viņš kļuva par manas ģimenes sastāvdaļu, par manas meitas un dēla brāli," sacīja Legass.

Vārtsargu treneris savā uzrunā arī pateicās Kivlenieka vecākiem: "Gribu pateikt paldies Matīsa mātei un tēvam par tik skaista dēla izaudzināšanu. Paldies par šī skaistā eņģeļa dāvāšanu mums."

Legass neslēpa, ka ļoti lepojas ar Kivlenieku un uzsvēra viņa lielisko sniegumu mačā pret Kanādas valstsvienību. Tāpat vārtsargu treneris izcēla arī latvieša darba ētiku: "Pēc treniņa allaž bija vajadzīgs vēl kāds vingrinājums. Viņš allaž gribēja vēl vienu vingrinājumu."

Runājot par to, cik daudzu cilvēku dzīves Kivlenieks ietekmēja, Legass pat pamanījās gaisotni "atšķaidīt" ar nelielu joku par bijušo "Blue Jackets" galveno treneri Džonu Tortorellu: "Pat Tortss atlidoja. Un viņš ienīda vārtsargus..."

Kivlenieks savā karjerā devās laukumā astoņās NHL spēlēs, pārstāvot Kolumbusas "Blue Jackets" komandu.

NHL debiju Kivlenieks piedzīvoja 2020. gada 19. janvārī. Viņš atvairīja 31 no 32 metieniem, kaldinot "Blue Jackets" uzvaru izbraukumā ar 2:1 pret Ņujorkas "Rangers".

Šogad pavasarī Kivlenieks spēlēja pasaules čempionātā Rīgā. Viņš sargāja vārtus vēsturiskajā 2:0 uzvarā pār Kanādu, kas vēlāk triumfēja turnīrā.

Video: Menija Legasa uzruna Matīsa Edmunda Kivlenieka bēru ceremonijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu