Jaunākā informācija par Covid-19 izplatību Latvijā. Pieaudzis inficēto skaits Ogres novadā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ogres pilsētas skvērs.
Ogres pilsētas skvērs. Foto: Edijs Pālens/LETA

No aizvadītajā dienā atklātajiem kopumā 46 Covid-19 inficēšanās gadījumiem vairāk nekā trešdaļa reģistrēta Rīgā, bet lielāks inficēto skaits fiksēts arī Ogres novadā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Rīgā aizvadītajā diennaktī reģistrēti 17 no jaunajiem inficētajiem, un 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 249 cilvēki.

Ogres novadā atklāti četri jauni inficētie, un pēdējās divās nedēļās saslimušo skaits novadā ir sasniedzis 17 cilvēkus. Jūrmalā un Ķekavas novadā katrā aizvadītajā dienā atklāti trīs jauni inficētie, bet virknē citu pašvaldību reģistrēts mazāks jaunu saslimušo skaits.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 249, Tukuma novadā - 24 un Jelgavā - 22 iedzīvotāji. Neviens saslimušais pēdējo divu nedēļu laikā nav reģistrēts Alūksnes, Balvu, Valkas un Varakļānu novadā.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados 2021.gada sākumā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 28,9 gadījumi.

12 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, tostarp trīs tiek pārsniegts par 50%. Visaugstākais saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotājiem ir Augšdaugavas, Krāslavas, Tukuma novadā, Rīgā, Jelgavā, Siguldas, Ropažu, Ķekavas novadā un Ventspilī.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

No aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem desmit ir vecumā no 20 līdz 29 gadiem, deviņi vecumā no 50 līdz 59 gadiem, septiņi vecumā no 30 līdz 39 gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu