ASV veselības iestādes: Covid-19 "kļūst par nevakcinēto pandēmiju" (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls.
Vakcinācija. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

ASV veselības iestādes piektdien mudināja vakcinēties pret Covid-19 laikā, kad pieaug jaunu Covid-19 gadījumu, hospitalizācijas gadījumu un nāves gadījumu skaits, brīdinot, ka Covid-19 "kļūst par nevakcinēto pandēmiju".

"Ir skaidrs vēstījums: tā kļūst par nevakcinēto pandēmiju," reportieriem sacīja Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) direktore Rošela Valenska.

CDC ziņoja par vairāk nekā 33 000 jaunu Covid-19 gadījumu ceturtdien, kas nozīmē vidēji 26 306 jaunus gadījumus dienā septiņu dienu periodā - par 70% vairāk nekā pirms nedēļas.

Vidējais dienā hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits septiņu dienu periodā bija apmēram 2790 - par 36% vairāk nekā pirms nedēļas. Vidējais vienas dienas jauno nāves gadījumu skaits septiņu dienu periodā bija 211 - par 26% vairāk nekā pirms nedēļas, lai gan pirms tam tas vairākas nedēļas bija sarucis.

Šie kāpumi ir koncentrēti kopienās ar zemiem vakcinācijas tempiem, un "nevakcinētie amerikāņi sastāda praktiski visus jaunākos Covid-19 hospitalizācijas un nāves gadījumus," sacīja Baltā nama reakcijas uz Covid-19 koordinators Džefs Zientss.

Jauno Covid-19 vilni veicina delta paveids, kas tagad sastāda vairāk nekā 80% no jaunajiem inficēšanās gadījumiem.

Covid-19 vakcīnas, tostarp "Pfizer", "Moderna" un "Johnson & Johnson" ražotās, ir ļoti efektīvas arī pret delta paveidu, bet ASV vakcinācijas kampaņa pēdējās nedēļās ir ievērojami palēninājusies.

ASV prezidents Džo Baidens bija izvirzījis mērķi līdz 4.jūlijam panākt, lai 70% pieaugušo amerikāņu saņemtu vismaz vienu Covid-19 vakcīnas devu, bet līdz 15.jūlijam to bija saņēmuši tikai 67,9% pieaugušo amerikāņu. Ja pašreizējais temps saglabāsies, šo mērķi neizdosies sasniegt pat līdz mēneša beigām.

Tā kā vecuma grupā virs 65 gadiem ir pilnībā vakcinēti 80%, veselības nozares amatpersonas cer, ka hospitalizāciju skaits un nāves gadījumu skaits nepieaugs tik strauji kā infekcijas gadījumu skaits.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu